Εκλέχτηκε το νέο ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ καθώς και οι εκπρόσωποι στην ΚΕΔΕ

576

Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13ης Φεβρουαρίου οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ,αλλά και των εκπροσώπων στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος από την Περιφέρεια

Από τους 127 Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέχτηκαν από τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφέρειας ΑΜΘ πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία 123.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται 21 μέλη, 13 δήμαρχοι και 8 δημοτικοί σύμβουλοι.

Από τους δημάρχους της Ροδόπης, εκλέχτηκαν στο συμβούλιο ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης και ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ.

Οι άλλοι 11 Δήμαρχοι είναι ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Στράτος Κοντός, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, ο Δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου, ο Δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης.

Από τους Δημοτικούς Συμβούλους, από την Ροδόπη εκλέγονται ο κ. Ντίνος Χαριτόπουλος και ο Μεχμέτ Μεσούτ, ενώ οι υπόλοιποι 6 είναι οι Απόστολος Δαβής, Χαράλαμπος Ευστρατίου, Γιώργος Θεοδωρίδης, Μάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πέτροβιτς και Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Για την εκπροσώπηση στην ΚΕΔΕ, συμμετέχουν και οι 22 Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ μαζί με τους δέκα εκπροσώπους που εξέλεξε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ.

Αυτοί είναι από την Κομοτηνή ο Αντώνης Γραβάνης ο Γιώργος Λαζαρίδης και ο Αθανάσιος Λάπατας καθώς και οι Κωνσταντίνος Βακιρτζής, Ελένη Ιντζεπελίδου Συτμαλίδου, Νίκος Λαζαρίδης, Χριστόδουλος Μαμσάκος, Βασίλης Μαυρίδης, Χρήστος Μποσπότης και Σταύρος Σταυράκογλου.