Πουλιλιός: Εάν κριθεί ικανοποιητική η στατικότητα της γέφυρας ερυθροποτάμου , αυτή θα ανοίξει εντός διμήνου

1024

Την πρόθεση της Περιφέρειας ΑΜΘ να επανεξετάσει τη δυνατότητα να δοθεί στην κυκλοφορία η γέφυρα του Ερυθροποτάμου, που είναι κλειστή εδώ και μία πενταετία, επανέλαβε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Ευάγγελος Πουλιλιός.

«Εάν κριθεί ικανοποιητική η στατικότητα της γέφυρας, αυτή θα ανοίξει εντός διμήνου», ανέφερε συγκεκριμένα, σημειώνοντας πως ο ίδιος επισκέφθηκε το σημείο από την πρώτες ημέρες που ανέλαβε καθήκοντα και διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει τεράστιο πρόβλημα». Παράλληλα, όπως είπε, η εταιρεία που εξέτασε τη στατική επάρκεια της γέφυρας, κατέληξε σε πόρισμα που ανέφερε ότι οι βάσεις της υποδομής δεν έχουν μετατοπιστεί ούτε χιλιοστό εξαιτίας του νερού. Όσον αφορά τα περιθώρια παρέμβασης στην υφιστάμενη γέφυρα, το ίδιο πόρισμα αναφέρει ότι «δεν επισκευάζεται και στη θέση της θα έπρεπε να γίνει μία νέα».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Πουλιλιός, η κατασκευή νέας γέφυρας θα ήταν χρονοβόρα (έως και 10 χρόνια) και δαπανηρή, συνεπώς, όπως είπε, προκρίνεται η ανάθεση νέας μελέτης για τη στατική επάρκεια της υπάρχουσας υποδομής, προκειμένου να υπάρχει μία δεύτερη άποψη για τη στατικότητά της και να εξεταστούν εκ νέου οι δυνατότητες παρέμβασης. «Αν διαπιστωθεί ότι η στατικότητα είναι επαρκής, τον πρώτο μήνα θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και συντηρήσεις και τον δεύτερο μήνα θα δοθεί στην κυκλοφορία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ., Πουλιλιός.

Ο ίδιος καταλόγισε αδιαφορία στην προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση για το συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως «δυστυχώς, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να ανοίξει τη γέφυρα», η οποία συνδέει το Διδυμότειχο με τα χωριά της νοτιοδυτικής πλευράς του Δήμου, αλλά και με στρατόπεδα, με τη Σχολή Αστυφυλάκων και με τα κοιμητήρια.

ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ