Νέα Ορεστιάδα / ΝΗΡΕΑΣ: «Η κολύμβηση στη ζωή μας»

1051
Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Οκτωβρίου 2023 ο Κολυμβητικός όμιλος Νέας Ορεστιάδας «ΝΗΡΕΑΣ» έδωσε δυναμικό παρόν τόσο σε κολυμβητικές όσο και σε ενημερωτικές δραστηριότητες.
Συγκεκριμένα, έγινε η πρεμιέρα της νέας κολυμβητικής περιόδου, όπου και τις δυο μέρες διενεργήθηκαν από την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και σε συνεργασία με τον Δήμο Ορεστιάδας στο κολυμβητήριο της πόλης μας αγώνες επιδόσεων 25μ για την αγωνιστική κατηγορία μικρών αποστάσεων για τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών και ενθάρρυνσης για την κατηγορία των 8-9 ετών, γεμίζοντας το δημοτικό κολυμβητήριο της Ορεστιάδας με αθλητές και γονείς.
Το βράδυ του Σαββάτου, η Επιτροπή «1923-2023: 100 χρόνια Νέα Ορεστιάδα» και ο Κολυμβητικός Όμιλος Ν. Ορεστιάδας ΝΗΡΕΑΣ στο πλαίσιο των δράσεών τους διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας με τίτλο «Η κολύμβηση στη ζωή μας».
Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι ομιλητές:
• Γούργουλης Βασίλειος, Καθηγητής Τ.ΕΦ.Α.Α και Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του ΔΠΘ
• Γιαννιώτης Σπύρος, Ολυμπιονίκης Τεχνικός Σύμβουλος ΚΟΕ Μαραθώνιας Κολύμβησης
οι οποίοι, ως οι πιο κατάλληλοι, ανέδειξαν τα οφέλη της Κολύμβησης και ως άθλημα αλλά και ως τρόπο ζωής.
Με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να ακούσουν και να πάρουν εφόδια είτε για να συνεχίσουν να ασκούν την κολύμβηση είτε για να κάνουν το πρώτο βήμα και να ξεκινήσουν το άθλημα αυτό.
Είναι σημαντικό για την πόλη μας να γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις για το αθλητικό γίγνεσθαι και όχι μόνο, και να φιλοξενούνται διακεκριμένοι στο είδος τους άνθρωποι, πόσο μάλλον ένας Ολυμπιονίκης, γεγονός που δεν συμβαίνει συχνά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή «1923-2023: 100 χρόνια Νέα Ορεστιάδα» και κατ’ επέκταση τον Δήμο Ορεστιάδας για την πολύ ουσιαστική και όμορφη συνεργασία που είχαμε για την συγκεκριμένη δράση, τους προσκεκλημένους μας τον κ. Γούργουλη Βασίλειο και τον κ. Γιαννιώτη Σπύρο που ταξίδεψαν στην ακριτική μας Ορεστιάδας και συμμετείχαν κι αυτοί στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της. Τον κ. Σαραντίδη Σαράντη που με τον μοναδικό του τρόπο κατάφερε να δώσει μια ξεχωριστή πινελιά στην παρουσίαση της εκδήλωσης.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους το διήμερο αυτό της κολυμβητικής δραστηριότητας, τις ομάδες που παρευρέθηκαν ΟΦΘΑ & ΝΟΑ και στήριξαν με τη συμμέτοχη τους την δράση αυτή στο Κολυμβητήριο, τον ιατρό κ. Χρήστο Λεβέντη αλλά και όλους όσοι βρέθηκαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο στην ενημερωτική εσπερίδα και ειδικότερα, τον δήμαρχο κ. Βασίλη Μαυρίδη και τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Πάλλα, τον εκπρόσωπο της στρατιωτικής ηγεσίας κ. Παναγιώτου, τον εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη και φυσικά, την μεγάλη οικογένεια του ΝΗΡΕΑ που αποτελείται από προπονητές, αθλητές, γονείς και εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τίποτα.
Ευχαριστούμε από καρδιάς και καλή αντάμωση στην επομένη δράση μας.
Με εκτίμηση, το Δ.Σ ΝΗΡΕΑ
Ορεστιάδα, 23 Οκτωβρίου 2023