Ορεστιάδα: Η εκδήλωση «Θρακών Μνήμες» αφιερωμένη στον ζωγράφο και ποιητή Αυγερινό Μαυριώτη

614
Με ιδιαίτερη χαρά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση «Θρακών Μνήμες» που ήταν αφιερωμένη στον Θρακιώτη εκπαιδευτικό, ζωγράφο και ποιητή Αυγερινό Μαυριώτη.
Ο Αυγερινός Μαυριώτης τιμά την καταγωγή του και κρατάει ζωντανό το παρελθόν του τόπου μας μέσα από τα βιβλία του και τους πίνακές του.
Ένας άνθρωπος απλός αλλά τόσο σημαντικός για την πόλη μας που αποδεικνύει ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα, ίσως και το καθήκον, να μιλήσει για την πατρίδα του και να κρατήσει ζωντανές τις ρίζες της.
Η Επιτροπή από την έναρξη των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας επιδιώκει να αναδείξει τέτοιες προσωπικότητες που σέβονται και προβάλλουν μέσα από το έργο τους την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας. Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθειά μας ήταν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με εμψυχωτή, καθοδηγητή και ακλόνητο στήριγμα τον κύριο Μαυρίδη Πασχάλη. Ο ίδιος με όλους αυτούς που συνθέτουν την ομάδα του Μουσείου έχουν θέσει ως στόχο να προστατεύσουν την κληρονομιά της Αδριανούπολης και του Καραγάτς.
Για την ζωή και το έργο του Αυγερινού Μαυριωτη μίλησε ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Παπαθανάκης και για την προσωπικότητα του ο Πρόεδρος του Μουσείου, κ. Πασχάλης Μαυρίδης , καθότι τον γνωριζε απο την κοινή τους συνύπαρξη στο σχολείο της Νέας Βύσσας, ενώ η κ. Γιάννα Κολοκοτρώνη, εθελόντρια του Μουσείου απήγγειλε ένα ποίημα του.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο κ. Γιάννης Σιωπίδης .
Για την υποδοχή και σωστή φιλοξενία των επισκεπτών φρόντιζε η Γενική Γραμματέας του Μουσείου, κ. Τούλα Κουρουμιχάκη και οι εθελοντές κ. Αλεξάνδρα Ράπτη και κ. Μανώλης Μαυρίδης.
Η έκθεση θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την 28η Οκτωβρίου και θα βρίσκεται στο ισόγειο του Μουσείου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τα έδεσμα που μας προσέφεραν το Ζαχαροπλαστείο του Τεμπρίδη, το Αρτοζαχαροπλαστείο Ζησάκης και την Green CoLa !!!