Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας: Όχι στην υποβάθμιση την υπηρεσιών

865

 

 

Αντιπροσωπία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Ζαλουφλή και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σταμάτη Γκατζίδη, επισκέφθηκε το εργοτάξιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Έβρου.

 

Στη συζήτηση που έγινε, αναδείχθηκε η πλήρης αποσύνθεση της υπηρεσίας, η οποία σήμερα απαριθμεί μόνο 2 εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία έχει στην ευθύνη της, την συντήρηση, οδικού δικτύου 700 χιλιομέτρων σε όλο το Β. Έβρο, λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων και της απαξίωσης της από την περιφερειακή αρχή, αδυνατεί να πραγματοποιήσει κάποια ουσιαστική παρέμβαση, στο οδικό δίκτυο της περιοχής, διαμορφώνοντας μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση.

 

Με τις πλάτες της δημοτικής αρχής, η οποία όλα αυτά τα χρόνια αδιαμαρτύρητα αποδέχεται και στηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και αξιοποιώντας ως άλλοθι τις γυμνές από προσωπικό υπηρεσίες, περιφέρεια και δήμος, αναθέτουν τα δημόσια έργα σε εργολάβους, οι οποίοι θησαυρίζουν σε βάρος τον πολιτών, σε βάρος των κακοπληρωμένων εργαζομένων τους και φυσικά σε βάρος της ποιότητας των έργων.

 

Απάντηση σ’ αυτήν την κοινή πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, είναι η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και περιφέρεια, που έχει γνώση, εμπειρία, δουλεμένες θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις. Που είναι εγγυημένα η μαχητική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός απέναντι στην περιφέρεια, την κυβέρνηση και το κράτος.

 

  • Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απέναντι στην υποστελέχωση, που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών δήμου και της περιφέρειας.
  • Για τη στελέχωση κοινωνικών υπηρεσιών
  • Για τη στήριξη των συμβασιούχων του δήμου που διεκδικούν μόνιμη δουλειά.
  • Για να μπει φρένο στις ιδιωτικές εταιρείες που καταβροχθίζουν εκατομμύρια ευρώ.
  • Για χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση του εθνικού, επαρχιακού και αστικού οδικού δικτύου του Έβρου.

 

 

Μαζί με τον λαό της Ορεστιάδας.

Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών. Όχι για τα κέρδη των λίγων