Ο ρόλος της Περιφέρειας στην Αναγέννηση του Έβρου: Άνθρωπος – Οικοσυστήματα – Οικονομία

701
Γράφει ο Παύλος Γεωργιάδης
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας, αναδύεται η ανάγκη για έναν ευρύ διάλογο που εστιάζει στην αναγέννηση του, και ενθαρρύνει μία ενημερωμένη και υπεύθυνη συλλογική ανταπόκριση στην καταστροφική πυρκαγιά.
Με αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόσκληση που μου απηύθυνε η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, να συμμετέχω ως ομιλητής στην εκδήλωση:
👉 Ο ρόλος της Περιφέρειας στην Αναγέννηση του Έβρου: Άνθρωπος – Οικοσυστήματα – Οικονομία
📍 Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο Καφέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης
Στηριζόμενη σε τρεις βασικούς πυλώνες – Άνθρωπος, Οικοσυστήματα και Οικονομία – η εκδήλωση ευελπιστεί να διερευνήσει πώς η περιφερειακή, εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική μπορούν να συντονιστούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας άνευ προηγουμένου οικολογικής και οικονομικής καταστροφής.
Μόνο μέσα από το διάλογο μπορούμε να εξετάσουμε το πώς μπορούμε να αναζωογονήσουμε τις πληγείσες κοινότητες, να προστατεύσουμε τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και να προωθήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας.
Ο ΈΒρος μας πληγώθηκε βαθειά. Ας γίνουμε εμείς οι ίδιοι το ανοσοποιητικό σύστημα που θα τον γιατρέψει. Ας γιγαντώσουμε το κοινωνικό αίτημα για προληπτική δράση, βελτιωμένη περιφερειακή πολιτική και διαρκή δέσμευση σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που σέβεται το περιβάλλον και την κοινωνία.
Θεμέλιο της ελπίδας μας είναι η γνώση και η συνεργασία. Αυτά οφείλουμε να καλλιεργήσουμε μιλώντας, ακούγοντας, μαθαίνοντας και… ξεμαθαίνοντας.
Θα χαρώ να σας δω όλες και όλους εκεί, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Κανείς δεν περισσεύει.