Σε αυτές τις ευρωεκλογές, έχουμε Πράσινη επιλογή

318
Γράφει ο Παύλος Γεωργιάδης
Σε αυτές τις ευρωεκλογές, έχουμε Πράσινη επιλογή.
Ο Κόσμος – Kosmos παρουσιάζει την Εθνική Πράσινη Συμφωνία στην Αλεξανδρούπολη, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης την Κυριακή 12 Μαΐου στις 7μμ.
Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια παρακολουθώ πολύ στενά την εξέλιξη του παγκόσμιου διαλόγου και της δράσης γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική δικαιοσύνη και την κοινωνική ισότητα. Η δουλειά μου και τα ενδιαφέροντα μου, μου έχουν δώσει τη δυνατότητα να συγκρίνω τις δράσεις που αναλαμβάνουν διάφορες χώρες, τοπικές κοινότητες, επιχειρήσεις και οργανισμοί.
Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να οργανωθώ σε κάποιο πολιτικό κόμμα, μέχρι φέτος. Βλέποντας το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα και ο τόπος μου. Που όταν σηκώσει κανείς το φθηνό κάλυμμα της προπαγάνδας, βλέπει τις εξόφθαλμες παραβιάσεις δικαιωμάτων, περιβάλλοντος και κοινής λογικής.
Γιαυτό, λοιπόν, στηρίζω από την πρώτη στιγμή την συσπείρωση δυνάμεων του Πράσινου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα, αφιερώνοντας χρόνο και γνώσεις για την ενδυνάμωση, την προγραμματική ανάλυση και τη στελέχωση του ΚΟΣΜΟΥ. Μέσα από τη συμμετοχή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, επεξεργάστηκα προτάσεις για την προστασία της Φύσης, των Δασών, αλλά και την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου το οποίο συντονίζεται με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των προτάσεων έχουν ενσωματωθεί στην Εθνική Πράσινη Συμφωνία – την πολιτική πλατφόρμα με την οποία κατεβαίνει ο ΚΟΣΜΟΣ στις ευρωεκλογές.
Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει δίχως σοβαρή και δομημένη περιβαλλοντική διακυβέρνηση, που μόνο ένας ισχυρός πράσινος πόλος μπορεί να εδραιώσει στο πολιτικό στερέωμα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ενδιαφέρει κάθε δημοκράτη πολίτη, ο οποίος σκέφτεται από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε.
Όσον αφορά τον τόπο μου, τον πληγωμένο Έβρο, δεν υπάρχει σημαντικότερο διακύβευμα. Καίγεται, πλημμυρίζει, συρρικνώνεται πληθυσμιακά, εν τέλει ερημοποιείται. Και όλα αυτά γιατί έχει γίνει έρμαιο της πολιτικής εκμετάλλευσης ενός κομματικού φονταμενταλισμού που οδηγεί σε έναν ακατέργαστο, άγαρμπο εθνικισμό που κρύβει πολλούς κινδύνους για την τοπική κοινωνία.
Για όλα αυτά, απευθύνομαι προσωπικά στον κάθε άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια με βλέπει στον δρόμο και μου λέει “σε παρακολουθώ”. Και προτρέπω με όλη μου τη δύναμη και συνέπεια να ακούσει και να αναλύσει κριτικά και τη δουλειά που έχουμε κάνει για την Εθνική Πράσινη Συμφωνία.

Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, και ο Έβρος, η Θράκη, πρέπει να γίνουν το ζωντανό εργαστήρι για τις πιο φιλόδοξες πολιτικές που βάζει μπροστά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό, άλλωστε, στηρίξαμε και με τον Πέτρος Κόκκαλης – Petros Kokkalis, όταν ο ίδιος ως ευρωβουλευτής έφερε το θέμα της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2023 στο ευρωκοινοβούλιο.
Αξίζει να ακούσουμε το όραμα του για την περιοχή μας, την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.
Διαδώστε, λοιπόν!