Διαπλικτισμός Φοιτητών με περαστικούς στο αναγνωστήριο της Ιατρικής Σχολής

4461

Διαπληκτισμός μεταξύ φοιτητών και περαστικών πριν λίγο (21:00)  μπροστά από το αναγνωστήριο για δράσεις των φοιτητών στην Ιωακείμ Καβύρη και Ελ. Βενιζέλου γωνία, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Αφορμή για το συμβάν ήταν το πρόσφατο γεγονός που έγινε στην Αλεξανδρούπολη, όπου μία ομάδα τριών ανδρών παρουσιαζόταν ως πολιτοφυλακή και προχώρησαν σε ”συλλήψεις” μεταναστών που τους κρατούσαν κλειδωμένους σε τρέιλερ χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «κομμάτια».

Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και το θερμό αυτό επεισόδιο έλαβε τέλος.

Νωρίτερα

Αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα μπροστά από το Αναγνωστήριο του ΔΠΘ στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Με κεντρικό σύνθημα «Στον φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου βρίσκεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου» οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν κατά των τελευταίων γεγονότων με τους μετανάστες που έχουν κάνει τον γύρο της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανέφερε:

“Τις τελευταίες μέρες ακροδεξιοί κύκλοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν για ακόμα μια φορά στο δημόσιο πεδίο στον Έβρο δημιουργώντας πολιτοφυλακές, κυνηγώντας και “συλλαμβάνοντας” μετανάστες. Υποστηρίζουν, χωρίς προφανώς κανένα στοιχείο, ότι οι μετανάστες είναι αυτοί που ανάβουν τις φωτιές και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις περιπολίες. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εγκλωβίσουν δεκάδες μετανάστεςμέσα σε κοντέινερ. Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι 26 μετανάστες, ανάμεσά τους και 2 παιδία βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη Δαδιά από την φωτιά.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη άνδρας που εμφανίζεται να έχει κλειδώσει σε τρέιλερ 13 μετανάστες