Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη άνδρας που εμφανίζεται να έχει κλειδώσει σε τρέιλερ 13 μετανάστες

10669

Το βίντεο προκάλεσε οργή αφού μία ομάδα τριών ανδρών παρουσιαζόταν ως πολιτοφυλακή που «συλλαμβάνει» και κρατά μετανάστες κλειδωμένους χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «κομμάτια»

Ενα τρομακτικό βίντεο έκανε το απόγευμα της Τρίτης τον γύρο του Διαδικτύου. Σε αυτό, εμφανίζεται ένας άνδρας να επιδεικνύει στην κάμερα μετανάστες τους οποίος έχει κλειδώσει μέσα σε τρέιλερ σε ορεινή περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος μάλιστα με θράσος κάνει λόγο για «25 κομμάτια». Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις και λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εμφανίζεται στο υλικό να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα, πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας είναι αλλοδαπός, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, «επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος». Remaining Time-0:26 Fullscreen Mute «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της», αναφέρει καταληκτικά η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Protagon.gr