ΔΕΔΔΗΕ: Αύριο (24/8) το απόγευμα θα πάρει ρεύμα η Σαμοθράκη

1284

Χωρίς ρεύμα παραμένει για δεύτερη ημέρα σήμερα, Τετάρτη (23.08.23) το νησί της Σαμοθράκης, καθώς η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη κατέστρεψε τις δύο βασικές γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις υποβρύχιες γραμμές που δίνουν ρεύμα στη Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ υπάρχει συνεργασία με το Λιμενικό και την Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε γεννήτριες να μεταφερθούν στη Σαμοθράκη και να δοθεί ρεύμα το συντομότερο δυνατό στο νησί, που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι στη σκιά της φωτιάς που μαίνεται στην Αλεξανδρούπολη.

 

ΔΕΔΔΗΕ:Αύριο (24/8) το απόγευμα θα πάρει ρεύμα η Σαμοθράκη
Σύμφωνα με πηγές από τον ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι αύριο το απόγευμα όλη η Σαμοθράκη θα έχει ηλεκτροδοτηθεί.
Συγκεκριμένα το απόγευμα θα ξεκινήσει από την Μυτιλήνη η μεταφορά μεγάλης γεννήτριας που θα φτάσει στην Σαμοθράκη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι και ως το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Ήδη στο νησί έφτασαν μικρές γεννήτριες που τοποθετήθηκαν στα αντλιοστάσια για την παροχή νερού.
Μέσα στην ημέρα αναμένονται άλλες δύο παρτίδες με γεννήτριες, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν δημόσιοι χώροι, όπως χώροι υγείας.
Η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη
Πέντε εργολάβοι αυτήν την ώρα στις πυρόπληκτες περιοχές που δεν έχουν ρεύμα. Τα συνεργεία εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες ενώ σε πολλές περιοχές δεν επιτρέπεται ακόμη να προσεγγίσουν. Γίνεται μεταφορά τεράστιων ποσοστήτων υλικού και από την Θεσσαλονίκη. Μέσα στην ημέρα θα πάρει ρεύμα ο Άβαντας. Γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης σε Λεπτοκαρυά και Αισύμη.
Μ.Γ.