ΕλληνοΤουρκικά: Απλά και καθαρά – ευκολονόητα για όλους μας

3842

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος Βουλευτής – Ελληνική Λύση

Απλά και καθαρά – ευκολονόητα για όλους μας.

«Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ευρίσκονται για μοίρασμα μόνο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ελληνική κυριαρχία – ούτε τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα, ούτε τουρκική κυριαρχία. Αυτό σημαίνει ότι από ένα συμβιβασμό, ακόμη και από τον πιο ευνοϊκό, η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει – ενώ η Τουρκία μόνο να κερδίσει.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πρακτικά ότι, κάθε ελληνική υποχώρηση είναι απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων ή εθνικής κυριαρχίας – ενώ κάθε τουρκική υποχώρηση, είναι υποχώρηση από αυθαίρετες επεκτατικές διεκδικήσεις. Για όλα αυτά ακριβώς, θα έπρεπε η πρόσφατη σχετική συνέντευξη του πρωθυπουργού να είχε σημάνει εθνικό συναγερμό – κάτι που δεν συνέβη.

Τέλος, ουσιαστικά οι Τούρκοι επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την Ελλάδα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – χρησιμοποιώντας ως όπλο το φοβικό σύνδρομο της κυβέρνησης».

Θα συμβεί αλήθεια; Είναι το πιθανότερο σενάριο – με μεσολαβητές τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Θα το αποδεχθούν οι Πολίτες, όπως αποδέχθηκαν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις; Θα φανεί στην πράξη. Θα είναι το τέλος των τουρκικών διεκδικήσεων; Φυσικά όχι!