Η Bundesbank “βλέπει” νέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ

372

“Τα στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να εξετάσουμε την αλλαγή της άποψής μας ότι θα είναι αναγκαίες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και αυτό ισχύει και για μετά τις θερινές διακοπές”, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank.

Για αυξήσεις των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και μετά τον Ιούλιο, έκανε λόγο με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιόαχιμ Νάγκελ.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου της G7 στην Ιαπωνία, ο Νάγκελ έστειλε ισχυρό σήμα για αυξήσεις και μετά το καλοκαίρι, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων θα έφθανε από 3,25% σήμερα τουλάχιστον στο 4%, αντί του 3,75% που αναμένουν οι περισσότεροι οικονομολόγοι

«Υπάρχει συναίνεση στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν… Τα στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να εξετάσουμε την αλλαγή της άποψής μας ότι θα είναι αναγκαίες περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων και αυτό ισχύει και για μετά τις θερινές διακοπές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Όπως είπε, ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, δεν θα μειωθεί γρήγορα.

https://www.news247.gr/oikonomia/i-bundesbank-vlepei-nees-ayxiseis-epitokion-apo-tin-ekt.10040453.html