Άρθρο Βασίλη Τσολακίδη: Οι δεσμεύσεις μας για τις εθνικές εκλογές

345

Οι δεσμεύσεις μας για τις εθνικές εκλογές

Άρθρο Βασίλη Τσολακίδη, Υπ. Βουλ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Νομό Έβρου

Έχει ενδιαφέρον το πως εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας σε κεντρικό επίπεδο, για να καταλάβουμε με τι «όπλα» κατεβαίνει κάθε κόμμα στις εκλογές. Ας πάρουμε τις τελευταίες εβδομάδες:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  σήμερα παρουσιάζει τις προτάσεις του για τους πλειστηριασμούς. Πρόσφατα μίλησε για τις παρεμβάσεις που έκανε τους τελευταίους έξη μήνες για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας επαναβεβαίωσε τις 5+1 δεσμεύσεις που εγκρίθηκαν από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και είναι:

1) Ριζοσπαστικά και ουσιαστικά μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

2) Αποκατάσταση της εργασίας κι ενίσχυση των μισθών.

3) Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

4) Ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας (ΕΣΥ– συντάξεις).

5) Στήριξη της νέας γενιάς (Παιδεία/ πρόγραμμα στέγης).

Η έκτη προγραμματική δέσμευση αφορά το όραμα του κόμματος για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου (αγροτική παραγωγή- μεταποίηση- «πράσινη» μετάβαση).

Την ίδια στιγμή η ΝΔ επενδύει σε τρεις άξονες:

-Ο ένας είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου. Από την μια έχουμε την τρομοκρατία (Ρωσίδα κατάσκοπος, Πακιστανοί, κλπ) που αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους πολίτες. Επίσης η ΝΔ προβάλει την «μεταναστευτική απειλή» την οποία θα αντιμετωπίσουμε με φράκτες… Τέλος υπάρχει και η Τουρκία και η «εξ ανατολών απειλή», αν και φαίνεται ότι υπάρχει ένα μορατόριουμ λόγω εκλογών.

-Ο δεύτερος άξονας είναι η συστηματική κατασυκοφάντηση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ανύπαρκτα θέματα. Όλοι θυμόμαστε την υπόθεση με το σπίτι που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στα Λεγραινά. Τόνοι λάσπης από γνωστά ΜΜΕ, μέχρι να αρχίσουν οι δικαστικές αποφάσεις και οι «συγγνώμες»… Όλοι θυμόμαστε ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως “ψευδείς και συκοφαντικές” τις σχετικές αναρτήσεις του Γιάννη Κουρτάκη… Τώρα έχουμε ανάλογες επιθέσεις κατά του Γιάννη Ραγκούση, του Δημήτρη Παπαδημούλη, του Μιθριδάτη, του Νίκου Παπά και πολλών άλλων. Δυστυχώς οι «συγγνώμες» θα έρθουν μετά τις εκλογές…

-Ο τρίτος αφορά την προβολή της «απειλής ακυβερνησίας» λόγω απλής αναλογικής. Το ότι 22 χώρες της ΕΕ έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας και τα πάνε καλύτερα από ότι  η δική μας, δεν τους απασχολεί…

Κατανοητό: Δεν έχουν ουσιαστικό έργο να επιδείξουν, δεν έχουν τίποτα άλλο να επιδείξουν πέρα από το ξεχαρβάλωμα κάθε τι δημόσιου. «Κατάφεραν» μέσα σε μια τετραετία να υποβαθμίσουν την δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, τα τρένα, την ΔΕΗ, θέλουν να πουλήσουν το νερό και οτιδήποτε άλλο προλάβουν. Μοίρασαν πάνω από 10 δις με απευθείας αναθέσεις, διόρισαν κάθε «κομματικό βίσμα», καταπάτησαν κάθε έννοια δικαίου ν(παρακολουθήσεις, αστυνομική βία κλπ) και τώρα απλά φοβούνται…

Φοβούνται διότι οι πολίτες μετά από 4 χρόνια ανοχής, αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν την τραγωδία των Τεμπών είχαν βαθύτερες ρίζες. Οι πολίτες διαδήλωναν γιατί νοιώθουν ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους από μια αδιάφορη κυβέρνηση που θέλει τους φορείς που εποπτεύει απλά ως μηχανισμό «βολέματος» και «τακτοποιήσεων».

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών.

Όμως εμείς δεν ζητάμε την ψήφο των πολιτών απλά για «να φύγει ο Μητσοτάκης». Προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να βελτιωθεί η ζωή όλων μας, για να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη, για να έχουμε δικαιοσύνη παντού. Εμείς έχουμε προτάσεις που τις καταθέτουμε δημόσια και είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε.

Προσωπικά έχω ήδη αναφερθεί στο τι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει στον Έβρο για να σταματήσει η πληθυσμιακή αιμορραγία και η γήρανση του πληθυσμού. Έργα πνοής που να προσφέρουν καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης, επενδύσεις που να αυξάνουν τον τοπικά παραγόμενο πλούτο, έργα που να στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση.

Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι την 21η Μαΐου να ψηφίσουμε σωστά…