Έτσι Δημιουργούνται τα Σύννεφα…στην Θράκη

1106

Έτσι Δημιουργούνται τα Σύννεφα…στην Θράκη

Τα σύννεφα δημιουργούνται όταν ψύχεται ο αέρας.

 

{Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

Κάθε πρωί λέγονται ευχές για καλημέρα και αρκετές φορές λέμε καλημέρα από απλή συνήθεια!

Ας κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να κάνουμε όμορφη τη κάθε μέρα, όχι μόνο τη δική μας αλλά και των γύρω μας!

Καλημέρα, Καλημέρα!}

 

Καθώς ο ψυχρός αέρας περιέχει λιγότερους υδρατμούς απ’ότι ο θερμός, οι πλεονάζοντες υδρατμοί μετατρέπονται σε σταγονίδια, που αργά αργά πέφτουν στη γη μέσω του αέρα.

Για τα περισσότερα σύννεφα, η ψύξη είναι αποτέλεσμα της ανοδικής πορείας του αέρα σε επίπεδα όπου η πίεση είναι χαμηλότερη και επομένως η θερμοκρασία πέφτει. Η ταχύτητα ανόδου του αέρα καθορίζει το σχήμα των νεφών. Αν η ταχύτητα είναι μεγάλη, τότε δημιουργούνται νέφη – σωρείτες, που θυμίζουν λευκά κουνουπίδια με μαύρη βάση και ξεχωρίζουν για το ύψος τους παρά για το πλάτος τους. Αν η ταχύτητα ανόδου είναι μικρή – συχνά πάνω από μεγάλες εκτάσεις και σε συνδυασμό με την κίνηση μιας θερμότερης αέριας μάζας που «γλιστρά» πάνω από μια ψυχρότερη, τότε έχουμε πολλά μικρά σταγονίδια που δημιουργούν νέφη – στρώματα. Πρόκειται για σκοτεινότερα και αρκετά απλωμένα σύννεφα, που εκτείνονται στον ουρανό σε οριζόντιες πεπλατυσμένες στρώσει.

Λές ;;;

…Εργοστάσιο της ΔΕΗ…στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Ο ψυκτικός πύργος:

Περνάει ένα ντους πάνω από σωλήνες με ατμό, ή νερό, χαμηλής πίεσης από την τουρμπίνα, εξατμίζεται λίγο νερό από το ντους, και φαίνεται σαν σύννεφο πάνω από τον πύργο.