Πανελλήνιες 2021: Οι 10 «εντολές» επιτυχίας προς τους υποψήφιους, στο δρόμο για τις εξετάσεις

836

Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους των φετινών εξετάσεων

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις μπήκαν οι περίπου 110.000 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.

Ταυτόχρονα στο υπουργείο Παιδείας έχει σημαίνει «συναγερμός»,  καθώς οι υπηρεσίες ,που ασχολούνται με τη διεξαγωγή των εξετάσεων δίνουν μάχη με το χρόνο που απομένει  ώστε στις 14 Ιουνίου οι πανελλαδικές να ξεκινήσουν ομαλά και να μην εμφανιστούν προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη.

Οι «δέκα εντολές» για την επιτυχία

Όσον αφορά στους μαθητές το διάστημα, που απομένει πρέπει πάνω απ΄όλα να συμπληρώσουν τα κενά στο διάβασμά τους και να προετοιμασθούν ψυχολογικά για τις εξετάσεις καθώς η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τα παιδιά αυτά τα οποία αγωνιούν για το μέλλον τους. Φέτος οι πανελλαδικές δεν έχουν κάποια σημαντική διαφοροποίηση από άλλες χρονιές, με εξαίρεση βέβαια την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, είναι σημαντικό οι μαθητές να αφοσιωθούν στον αγώνα, που έχουν μπροστά τους διότι η πανδημία και όλα όσα προηγήθηκαν έχουν επηρεάσει τα παιδιά τόσο στο διάβασμα όσο και στην ψυχολογική τους κατάσταση. Συνεπώς για το διάστημα μέχρι τις εξετάσεις οι καθηγητές συνιστούν:

  1. Συμπληρώστε τα κενά που έχετε αφήσει .
  2. Μην εξαντλήστε σε ξενύχτια. Διαβάστε τις πρωινές ώρες και λύστε ασκήσεις . Οι εξετάσεις είναι πρωί και ο οργανισμός πρέπει να προσαρμοστεί .
  3. Μην στηρίζεστε σε εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων, που κάποιοι ξεκίνησαν ήδη να κάνουν. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να κάνει τέτοιες προβλέψεις.
  4. Διατηρήστε καθημερινό σταθερό πρόγραμμα επαναλήψεων.
  5. Δεν είσαστε μηχανές. Βγείτε λίγο από το σπίτι. Δείτε τους φίλους σας.
  6. Xρονομετρήσου, διότι πολλές φορές το τρίωρο δε φτάνει, όταν τα θέματα είναι πολλά.
  7. Oι συζητήσεις για τα sos είναι περιττές. Ως γνωστόν η επιτροπή των θεμάτων συνήθως έχει άλλη …γνώμη .
  8. Καλό φαγητό, ύπνος και λίγη άσκηση είναι στα απαραίτητα.
  9. Οι εντάσεις μέσα στο σπίτι δεν βοηθούν καθόλου.
  10. Κάντε ασκήσεις…ψυχραιμίας. Πολλοί «χάνουν» τις εξετάσεις από το άγχος τους.

ΠΗΓΉ: Ethnos.gr