Πιο όμορφες με περισσότερη ζάχαρη- γίνεται;

1461

Όλοι οι διατροφολόγοι σίγουρα συμφωνούν πώς η ζάχαρη δεν κάνει καλό ούτε στην υγεία μας ούτε φυσικά στην ομορφιά μας η οποία συνδέεται άμεσα με τη διατροφή μας. Μπορεί όμως η ζάχαρη να μας κάνει πιο όμορφες αρκεί να της αλλάξουμε χρήση.

 

Όσον αφορά τη διατροφή μας, η ζάχαρη είναι γλυκιά αλλά με πολύ πικρές συνέπειες στη σιλουέτα και την υγεία μας. Εδώ και πολύ καιρό οι διατροφολόγοι μας προειδοποιούν για το πώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας, συμβάλλοντας στην αύξηση βάρους, τον διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πως όταν πρόκειται για τη ρουτίνα ομορφιάς μας, η ζάχαρη έχει πολλές και καταπληκτικές χρήσεις. Και όχι, αυτό δεν περιλαμβάνει το να πασπαλίζουμε το νερό αγγουριού μας με ζάχαρη άχνη!

 

Η ζάχαρη έχει την ικανότητα να ενισχύει πραγματικά τα μαλλιά και το δέρμα σας. Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τη ζάχαρη στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

 

Απολέπιση σώματος

Η ζάχαρη χάρη στους κόκκους έχει την ιδανική υφή για να λειτουργήσει ως απολεπιστικό δέρματος. Μπορείτε απλά να την προσθέσετε σε κάποιο έλαιο και θα έχετε ένα φυσικό απολεπιστικό που κάνει θαύματα καθαρίζοντας απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος. Πειραματιστείτε με υλικά που βρίσκουμε πάντα στα ράφια του σούπερ μάρκετ όπως τις διαφορετικές υφές που έχουν η καστανή, η μαύρη και η λευκή ζάχαρη, καθώς και με διαφορετικά έλαια όπως ελαιόλαδο, έλαιο αργκάν ή έλαιο καρύδας από το ράφι των βιολογικών προϊόντων, για να βρείτε το συνδυασμό που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας επιδερμίδα. Πολύ συχνά βρίσκουμε κάποια από τα υλικά που χρειαζόμαστε σε έκπτωση, οπότε μπορείτε να παρακολουθείτε τις προσφορές καταστημάτων όπως το φυλλάδιο Γαλαξίας, το Lidl ή κάποιο άλλο κοντινό σας σούπερ μάρκετ. Προτιμήστε τη μαύρη ζάχαρη για σκραμπ σώματος και τη λευκή για το πρόσωπο ενω μπορείτε να δημιουργήσετε εκπληκτικό σκραμπ χειλιών με μια κουταλιά μέλι και λίγη ζάχαρη! Αν πάλι δεν έχετε όρεξη για σπιτικές συνταγές υπάρχουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και έτοιμα scrubs ζάχαρης όπως το Smooth Sugars Glow Scub της L’oreal (5,99 ευρώ).

 

Sugaring ή αλλιώς Γλυκιά Αποτρίχωση

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζάχαρη για να αφαιρέσετε τα ανεπιθύμητες τρίχες από το σώμα σας. Με αρκετή ζάχαρη δημιουργήτε ένα κολλώδες μείγμα που συνήθως περιλαμβάνει νερό και χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το εφαρμόζετε απευθείας στην επιθυμητή περιοχή (η γραμμή μπικίνι είναι αυτή που μας ταλαιπωρεί συνήθως). Μπορείτε να βρείτε εδώ πολλές συνταγές για το λεγόμενο sugaring, την αποτρίχωση δηλαδή με ζάχαρη. Το βασικό προτέρημα αυτής της μεθόδου είναι ότι αφαιρεί μόνο τις τρίχες – όχι το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας, κάτι που αφήνει το δέρμα σας χωρίς φλεγμονή και σημάδια. Αν θέλετε βρίσκετε και έτοιμο κερί ζάχαρης όπως το Simoun Sugaring (2,5 ευρώ τα 60 γρ.) ή το  Strep Sugaring (7 ευρώ τα 250 ml) στα ράφια των περισσότερων σούπερ μάρκετ όπως του Γαλαξία, του ΑΒ ή του Σκλαβενίτη.

 

Σπρέι ζάχαρης για τα μαλλιά σας

Είναι η πιο γλυκιά εναλλακτική λύση των σπρέι αλατόνερου για κυματιστά μαλλιά παραλίας που όλες λατρεύουμε. Το εκχύλισμα ζαχαροκάλαμου προστίθεται σε μια υγρή φόρμουλα που δίνει κυματιστή όψη και όγκο χωρίς να αφυδατώνει τα μαλλιά σας όπως κάνουν πολλά σπρέι αλατιού. Εάν σας ταλαιπωρούν τα ξηρά και μπερδεμένα μαλλιά και δεν θέλετε να τα επιδεινώσετε με υπερβολικό στάιλινγκ, αυτό μπορεί να είναι το νέο σας βήμα. Η Wella Professionals μόλις κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά ένα τέτοιο νέο προϊόν, το Sugar Lift (8 ευρώ), το οποίο δίνει επίσης στα μαλλιά ένα ελαφρύ κράτημα. Περιμένουμε και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν αλλά αν είστε ανυπόμονες μπορείτε να δοκιμάσετε και το Keratin Complex Sweet Definition Texturizing Sugar Mist διαθέσιμο στο amazon (17 ευρώ).

Έτσι, ενώ η υπερβολική ζάχαρη μπορεί να μην κάνει καλό όταν την προσθέτουμε στη διατροφή μας,  μπορεί σίγουρα να γίνει θαυματουργή ως προϊόν ομορφιάς. Ποιος ήξερε ότι η γλυκιά αυτή αμαρτία μπορούσε να είναι τόσο ευέλικτη;