Οδηγός για να επιλέξετε την κατάλληλη βιβλιοθήκη για το γραφείο σας

1593

Εάν πιστεύετε ότι η επιλογή βιβλιοθηκών γραφείου είναι εύκολη υπόθεση, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Στην πραγματικότητα, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλούς παράγοντες για να κάνετε την σωστή επιλογή, και αυτό απαιτεί να κάνετε καλή έρευνα. Παρακάτω σας αναλύουμε τρία από τα βασικότερα κριτήρια για την επιλογή της κατάλληλης βιβλιοθήκης για το γραφείο σας.

  1. Μέγεθος
    Για να επιλέξετε μια βιβλιοθήκη γραφείου ή μια συρταρίερα προκειμένου να ρυθμίσετε το γραφείο σας, αυτό που πρέπει πρώτα να κάνετε είναι να μετρήσετε τον διαθέσιμο χώρο στο γραφείο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο και για άλλα αντικείμενα αφού τοποθετήσετε τις βιβλιοθήκες. Γενικά, οι βιβλιοθήκες προσφέρουν άφθονο χώρο για την αποθήκευση βιβλίων και άλλων εγγράφων. Σας προτείνουμε λοιπόν να επιλέξετε ένα μέγεθος που δεν θα είναι πολύ μεγάλο για το δωμάτιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν ένα σχήμα και μέγεθος που μπορεί να εγκατασταθεί σε μια γωνία ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο.
  2. Σχεδιασμός
    Μπορείτε να επιλέξετε μια κοντή ή μια ψηλή βιβλιοθήκη. Τα μικρά μεγέθη θα κάνουν το γραφείο σας να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ τα ψηλότερα θα σας προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε ένα ψηλότερο μέγεθος, βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στο πάνω ράφι. Για να ελαφρύνετε λίγο το οπτικό βάρος από τον όγκο των βιβλίων μπορείτε να διακοσμήσετε την βιβλιοθήκη με μοντέρνα διακοσμητικά που θα δώσουν μια πιο όμορφη αίσθηση στην εικόνα του γραφείου συνολικά.
  3. Υλικό
    Μην λάβετε την τελική σας απόφαση πριν λάβετε υπόψη όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βιβλιοθηκών περιλαμβάνουν ξύλο, μέταλλο κλπ. Αν θέλετε να πάρετε μια κλασική βιβλιοθήκη, αγοράστε μια που είναι κατασκευασμένη από μασίφ ξύλο. Ένα ξύλινο ράφι θα φαίνεται όμορφο και αντέχει στο πέρασμα του χρόνου. Εάν δεν έχετε πολλά χρήματα για να ξοδέψετε στα έπιπλα γραφείου, μπορείτε να επιλέξετε εξίσου ποιοτικές και μοντέρνες βιβλιοθήκες κατασκευασμένες από μοριοσανίδα.

Μερικές βιβλιοθήκες διαθέτουν γυάλινα ράφια. Αυτά τα μοντέλα κάνουν το γραφείο σας πολύ πιο όμορφο από ό, τι νομίζετε. Αλλά αυτό είναι εξ ολοκλήρου θέμα προσωπικής προτίμησης και γούστου. Αλλά να είστε έτοιμοι να ξοδέψετε μερικά επιπλέον χρήματα, αν θέλετε να κάνετε αυτήν την επιλογή. Πριν καταλήξετε στην  αγορά οποιουδήποτε επίπλου για το γραφείο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μελετήσει καλά τις ανάγκες του χώρου σας και έχετε πραγματοποιήσει μια καλή έρευνα όσον αφορά την ποικιλία επίπλων που υπάρχει διαθέσιμη τόσο σε ένα φυσικό κατάστημα, όσο και διαδικτυακά. Είναι προτιμότερο τα έπιπλα που θα επιλέξετε για τον επαγγελματικό σας χώρο να τα έχετε δει από κοντά, καθώς έτσι θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για το αν ταιριάζουν στον χώρο σας αισθητικά και αν οι διαστάσεις τους δεν είναι οι απαιτούμενες να συνεννοηθείτε με τον προμηθευτή, εάν είναι εφικτό να γίνουν custom made.

Άρθρο από https://www.theodoridi.com/