Παραδοσιακή Θρακιώτικη μαγειρίτσα

2336

Μια θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία, η μαγειριτσα θρακιωτικη είναι ιδανική για το Πασχαλινό τραπέζι με μαζεμένη όλη την οικογένεια.

Δοκίμασε μια διαφορετική συνταγή μοναδικής νοστιμίας για τις φετινές μέρες τού Πάσχα.

Υλικά

1 συκωταριά
μισό κιλό έντερα αρνίσια
200 ml ελαιόλαδο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
130 ml λευκό κρασί
200 γραμμάρια ρύζι
3 αυγά
2 λεμόνια χυμό
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
μισό ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

Διαδικασία
Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα.
Βήμα 2

Τα ζεματίζεις σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 3

Τα σουρώνες και μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβεις.
Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα βάζεις το λάδι και μόλις κάψει προσθέτεις τα 2 είδη κρεμμυδιών, το σκόρδο, τα έντερα και τη συκωταριά να σωταριστούν.
Βήμα 5

Προσθέτεις τα μαρούλια, το μάραθο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.
Βήμα 6

Προσθέτεις 800 ml νερό, χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις να σιγοβράσουν.
Βήμα 7

Όταν είναι έτοιμα κι έχουν μαλακώσει προσθέτεις το ρύζι και το κρασί.
Βήμα 8

Μόλις βράσει και το ρύζι χτυπάς τα αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.
Βήμα 9

Προσθέτεις στη μαρέγκα το χυμό λεμόνι και τους κρόκους και λίγο ζουμί από τη μαγειρίτσα ανακατεύοντας δυνατά.
Βήμα 10

Προσθέτεις το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύεις να πάει παντού.

Μπράβο σου η μαγειριτσα Θρακιωτικη είναι έτοιμη και σίγουρα μοσχοβολάει.
Καλή  Ανασταση καί καλή όρεξη.

nostimada.gr