ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Η “ Κανονικότητα” των ‘αρίστων” συνθλίβει και την αλήθεια

715

Σε δηλώσεις του, ο “άριστος”  υφυπουργός αγροτικής οικονομίας  κ. Σκρέκας, κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε χρεοκοπημένη  την ΕΒΖ !!!

Κάνει πως δεν γνωρίζει ποια κυβέρνηση χάρισε σε μια νύχτα την Αγροτική Τράπεζα, η οποία ήταν ο μόνος μέτοχος της ΕΒΖ, στην τράπεζα Πειραιώς. Μάλλον η “κανονικότητα” τους δεν είναι συμβατή με την αλήθεια!!

Επειδή ίσως και η αμνησία μπορεί να είναι μέρος της “κανονικότητας“ τους να θέσουμε μερικά ερωτήματα που ίσως τον βοηθήσουν να βγει εκτός “κανονικότητας” για λίγο.

Η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2006 πούλησε την μισή ποσόστωση για τη ζάχαρη;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  χρέωσε την ΕΒΖ με 165 εκ ευρώ;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τα εργοστάσια στη Λάρισα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες και την Ορεστιάδα;

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όμως, ήταν που άλλαξε την ΚΥΑ για την συνδεδεμένη ώστε να εισπράξουν οι αγρότες έστω αυτή. Επίσης  ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε την συνδεδεμένη και πλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της ΕΒΖ προς τους αγρότες μέχρι τον Μάη του 2019 .

Για τους αγρότες που ακόμη έχουν τα ζαχαρότευτλα στον κάμπο και σαπίζουν, με ευκολία ο κ. Σκρέκας, τους παρέπεμψε στην προηγούμενη κυβέρνηση, που τους ενθάρρυνε να σπείρουν !!!

Βεβαίως βρήκε  λύση για τους τευτλοπαραγωγούς τους οποίους προέτρεψε να κάνουν συμβάσεις με άλλες μεταποιητικές μονάδες βιοαερίου και όχι ζάχαρης .

Δηλαδή τα ζαχαρότευτλα,  δεν θα παράγουν ζάχαρη αλλά  βιοαέριο σε μονάδες που στην ΑΜΘ τουλάχιστον, δεν υπάρχουν και φυσικά η τιμή είναι εξευτελιστική για το προϊόν .

Για το μέτρο 11.1.1   “Βιολογικές Καλλιέργειες “ που λήγει τον Μάιο η σύμβαση τους και με βάση την πρόσκληση ένταξης θα πρέπει να βγει νέα πρόσκληση, ο “άριστος” υφυπουργός  είπε ότι επειδή το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητα του μέτρου …..

Πάει κι αυτό υπέρ της “κανονικότητας” τους δηλαδή, που καμιά σχέση δεν έχει με τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.