Διεθνής Καλλιτέχνης της Χρονιάς 2019 ο Έλληνας ζωγράφος Δημήτρης Χατζίκος

1871

Με το διεθνές βραβείο «International Artist of the Year 2019» τιμήθηκε ο Έλληνας ζωγράφος Δημήτρης Χατζίκος σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στην Μάντοβα της Ιταλίας.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα μικρό αριθμό καλλιτεχνών που διακρίνονται για το έργο τους και τη συνολική προσφορά τους στην Τέχνη: ζωγράφοι, γλύπτες, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές, perfomers και designers.

Φέτος το «International Artist of the Year 2019» απονεμήθηκε σε έντεκα καλλιτέχνες από: Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ρωσία και Αίγυπτο.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στο Teatro Sociale di Mantova σε μία μεγαλοπρεπή τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, από τον πολιτικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Εκτός από την τιμητική πλακέτα, στον θεσσαλονικιό ζωγράφο αφιερώθηκαν δύο σελίδες στο «International Art magazine» καθώς και ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα στον κατάλογο «Διεθνής Καλλιτέχνης της Χρονιάς 2019» της EA EFFETO ARTE, που κυκλοφορεί αποκλειστικά σε μουσεία, γκαλερί, συλλέκτες και τεχνοκριτικούς.

O Δημήτρης Χατζίκος έχει εκθέσει έργα του στο Λονδίνο (2012), στο Μόντε Κάρλο (2015), στο Carrousel του Μουσείου του Λούβρου στο Παρίσι (2016), στο Μουσείο ΜΙΙΤ στο Τορίνο (2017) και του έχει απονεμηθεί το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό του Δήμου του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2003, καθώς και το International Prize Leonardo Da Vinci στη Φλωρεντία τον Ιανουάριο του 2018.

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο, όπως: Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία, Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Τόκιο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα έργα του Δημήτρη Χατζίκου και στο www.demetrioshatzikos.com.

Facebook: Demetrios Hatzikos/ART
E-mail: info@demetrioshatzikos.com