Νατάσα Γκαρά: “Ο Έβρος δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη ΝΔ”

1017

Ήδη από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία δίνει δείγματα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Ο οδοστρωτήρας που άκριτα κατεδαφίζει όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να χτίσει δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το νομό Έβρου.

Πρώτο μέλημα της ΝΔ και της Υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως είναι η διάλυση του σε όλη την Ευρώπη αναγνωρισμένου Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας μετά τη μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Επίσης, ταχύτατα θα καταργήσει το Νόμο που προέβλεπε την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Θα ακολουθήσει άραγε τον ίδιο δρόμο αυτή η κυβέρνηση και για το Νόμο που αναβάθμισε τη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου σε πανεπιστημιακό τμήμα;

Το νέο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που επρόκειτο να κατατεθεί προς ψήφιση, προέβλεπε επιπλέον  την ίδρυση νέων τμημάτων τόσο στην Αλεξανδρούπολη (Τμήμα Νοσηλευτικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής) όσο και στην Ορεστιάδα (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Ποτών). Ποια θα είναι η τύχη αυτών των τμημάτων;

Επίσης, στη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλειτούργησε η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να κλείσει. Το αναπτυξιακό σχέδιο «επέκτασης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ακριτική μας περιοχή προφανώς δεν είναι στις προτεραιότητες του σχεδίου της ΝΔ για την παιδεία, η οποία, άλλωστε, μας έχει συνηθίσει στο να υποβαθμίζει και να κλείνει σχολές. Μόνος στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ φαίνεται να είναι η κατάλυση της οποιασδήποτε προσπάθειας για ανάπτυξη έχει γίνει έως τώρα.

Η αποδυνάμωση της περιοχής μας και ιδιαίτερα του νομού Έβρου συνεχίζει όμως και με την προσπάθεια διάλυσης της δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη έχει δοθεί διαταγή απομάκρυνσης αστυνομικών από τον Έβρο για στελέχωση υπηρεσιών στην Αθήνα. Η αποδυνάμωση της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ», η οποία έχει σκοπό τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, θέτει σε κίνδυνο την επιτυχή εκτέλεση  του στόχου της. Η αποψίλωση από προσωπικό της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ ο Έβρος και οι ιδιαιτερότητές του δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση προτεραιότητα.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή