Βάκης Τσιομπανίδης: Ο μοναδικός αρχηγός κόμματος, που έχει έδρα του μια επαρχιακή πόλη την Ορεστιάδα

3325

Η τελευταία βδομάδα επιφύλαξε στον Βάκη Τσιομπανίδη μια σημαντική αναγνώριση και σε πολύ υψηλό επίπεδο, αφού στη Ρώμη έγινε από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων(M5S) Λουίτζι ντι Μάιο η παρουσίαση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με την ονομασία «Δέκα Πολιτικά Κινήματα για να Αλλάξουμε την Ευρώπη»(“Le 10 Azioni reali per cambiare L’ Europa”) με την οποία επιχειρούν να παρέμβουν από κοινού στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αναμφισβήτητα είναι ένα πολιτικό ορόσημο για κόμμα του Βάκη Τσιομπανίδη, το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας(ΑΚΚΕΛ), που μετράει μόλις πέντε χρόνια από την ίδρυσή του και με μια ιδιαίτερα αξιόλογη δράση με παρεμβάσεις στα όργανα και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το ΑΚΚΕΛ έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει την εκλογική του επιρροή και μια ενδεχόμενα εκπροσώπηση του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που πλέον δεν είναι ένα ανέφικτος αλλά πολύ ρεαλιστικός στόχος.

Αν συμβεί αυτό, τότε πολλά θα αλλάξουν για το ΑΚΚΕΛ και τον πρόεδρο του Βάκη Τσιομπανίδη, αφού θα έχουν πρόσβαση σε κοινοτικούς πόρους και θα τύχουν χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, γεγονός που θα ενισχύσει την πολιτική δράση του και παρουσία σε εθνικό επίπεδο.

Σίγουρα αυτή η βδομάδα είναι μια άλλη σελίδα για το ΑΚΚΕΛ, που προοιωνίζει μια άλλη πιο αισιόδοξη και φιλόδοξη μέρα!

Και σίγουρα το ΑΚΚΕΛ είναι ένα πολιτικό παράδειγμα ότι μπορείς να ζεις και να εργάζεσαι στη Νέα Ορεστιάδα, αλλά σύμφωνα με το σύνθημα του Μάη του 1968, και αντιστρέφοντας το, «Δρας τοπικά-Σκέφτεσαι παγκόσμια»!

voreasmagazin