Ο απολογισμός της αγοράς της …. Αδριανούπολης τις μέρες των Χριστουγέννων

2792

Θα κάνουμε μερικές σκέψεις με αφορμή τα στοιχεία που παρουσίασε η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά, όπου τις μέρες των εορτών περνούσαν απέναντι για τα ψώνια τους περίπου 1.200 Έλληνες τη μέρα

Η κ. Μυλωνά παρουσίασε και κάποιες άλλες πληροφορίες που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Όχι ότι δεν τις έχουμε ακούσει όλοι φυσικά.

Όπως ότι περνάμε απέναντι για να αγοράσουμε ακόμη και το ψωμί μας και σταματήσαμε να το κάνουμε μόνο για το διάστημα που ήταν φυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί μας.

Με πικρία τόνισε επίσης ότι είναι ντροπή να συμβαίνει ακόμη και τις μέρες που στη χώρα μας γιορτάζαμε τη μεγάλη μέρα του χριστιανισμού.

Μίλησε και για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβουν οι ντόπιοι επαγγελματίες ώστε να ανακοπεί το ρεύμα προς την Τουρκία: «Πρέπει να ξεσηκωθούμε εμείς πρώτοι. Έχουμε ξεκινήσει κάτι σε επίπεδο νομού και σύντομα θα ανακοινώσουμε τα νέα μας, γιατί, πολύ απλά, πρέπει να φάμε. Διατυμπανίζουμε, λοιπόν, το πρόβλημά μας και προχωρούμε για να βρούμε σωστές λύσεις, όχι μόνο για τον εμπορικό κλάδο, αλλά και για πολλούς άλλους κλάδους. Πιο δραστικές λύσεις, όχι του ποδαριού».

Αν αναλύσουμε το γεγονός σε όλο του φάσμα θα πρέπει να ασχοληθούμε μέρες και σίγουρα ένας απλός σχολιασμός θα ήταν άδικος για όλους.

Γιατί δεν μπορείς αβίαστα να χαρακτηρίσεις απαράδεκτους πόσο μάλλον και ασεβείς προς τη χώρα και το χριστιανισμό, αυτούς που αγοράζουν μέχρι και το ψωμί τους από την Τουρκία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποιος σοβαρός λόγος θα υπάρχει για να το κάνουν αυτό οι συμπολίτες μας.

Δεν μπορείς όμως από την άλλη να παραβλέψεις ότι οι επιχειρήσεις στον Έβρο (οι περισσότερες τουλάχιστον) ματώνουν από το γεγονός, αφού συν τοις άλλοις δεν μπορούν με τίποτα να ανταγωνιστούν τις τιμές που προσφέρει η γειτονική χώρα. Άρα και αυτοί έχουν σοβαρούς λόγους να μιλούν με παράπονο.

Είναι γεγονός επίσης και μάλλον εκεί πρέπει να σταθούμε αρκετά, πως τα μεγάλα προβλήματα ξεκινησαν με την απαρχή της λεγόμενης οικονομικής κρίσης, όπου όλοι βρεθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την βίαιη οικονομική συρρίκνωση των εισοδημάτων μας.

Όλα όσα ακολούθησαν είναι απόρροια του παραπάνω. Να χαιρόμαστε καταρχήν όσους μας έφεραν εδώ. Ξέρουμε ποιοι είναι και κυρίως, το ξέρουν ότι το ξέρουμε… Έτσι;

Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να δικάσουμε τους ενόχους. Αυτό δύσκολα θα γίνει όπως αποδεικνύει η ιστορία, μακάρι όμως να μας διαψεύσει. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να τους αποβάλλουμε. Σίγουρα όμως δεν θα το πετύχουμε διασπασμένοι. Φιλοσοφίες θα μας πείτε, αλλά το διαίρει και βασίλευε είναι το πιο πετυχημένο “κόμμα” στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο. Μόνο που στη χώρα μας έχει την πιο πετυχημένη εφαρμογή. Δε νομίζετε;

Έχουμε πιάσει πάτο αδέρφια, σύντροφοι, συμπολεμιστές συνάδελφοι, μπλε, κόκκινοι, πράσινοι, πολύχρωμοι και δεν ξέρω πως αλλιώς μας χαρακτηρίζουν ΑΥΤΟΙ, απλά για να μας διαχωρίσουν. Κοιτάξτε δίπλα σας και θα δείτε τον ίδιο άνθρωπο που ζείτε μαζί του και αναπνέετε μαζί του τον ίδιο αέρα. Είτε έμπορος είναι, είτε ανήκει στο αγοραστικό κοινό.  Ας πούμε μια ειλικρινή καλημέρα καταρχήν…… και βλέπουμε!

Αυτόν τον απολογισμό κάναμε εμείς και δεν πολυαφορά την αγορά της Αδριανούπολης τις μέρες των Χριστουγέννων!