Αλεξανδρούπολη: Μουσικοποιητική βραδιά από το Σύλλογο Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακ. Θράκης

324

Τοπία ξανά / από τον Alban Berg στον Claude Debussy

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει βραδιά ποιητικής ανάγνωσης και μουσικής δωματίου με έργα για κλαρινέτο και πιάνο το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ωδείου «Φαέθων» (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη) με τον ποιητή και κλαρινετίστα Δημήτρη Λεοντζάκο και την πιανίστρια Εύη Κυριαζίδου.

Ο Δημήτρης Λεοντζάκος γεννήθηκε στην Καβάλα. Σπούδασε Κλαρινέτο στη Θεσσαλονίκη με τον Κοσμά Παπαδόπουλο, με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο (Δίπλωμα Κλαρινέτου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί).

Μελέτησε επίσης με τους Gerd Starke (Hochschule für Musik, Μόναχο), Anton Hollich (Baden-Baden), Vincenzo Mariozzi (Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Ρώμη) και Richard Faria (Ithaca College, Νέα Υόρκη, ως υπότροφος του “Fulbright Foundation”).

Έχει δώσει σειρά συναυλιών στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, καθώς και σε φεστιβάλ στην Αγγλία, Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Τουρκία, Η.Π.Α κτλ. παρουσιάζοντας πολύ συχνά έργα σε πρώτη εκτέλεση.

Είναι μόνιμο μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ως ποιητής έχει εκδώσει τις συλλογές Κόμικ (Τα τραμάκια, 2001), Η Κίρκη ξαφνικά (Μεταίχμιο, 2004), Κινέζικα (Νεφέλη, 2010), Τα σκυλιά του Ακταίωνα (Νεφέλη, 2014), Τίγρεις σε ενυδρείο (Σαιξπηρικόν, 2016), Το μάτι και η νύχτα (Νεφέλη, 2016).

Τα δύο τελευταία βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Νεφέλη, Τοπία ξανά / Η αγάπη (2018). Υπό έκδοση βρίσκονται οι συλλογές Aria και Περπατώντας / μερικά ποιήματα για το τίποτα.

Γεννημένη στην Κομοτηνή, η Εύη Κυριαζίδου σπούδασε Πιάνο και Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Universität Mozarteum Salzburg, από το οποίο απέκτησε τον τίτλο “Master of Arts” στο σολιστικό πιάνο.

Yπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ για την υψηλότερη βαθμολογία Πτυχίου, του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και του Μουσικού Σωματείου “Τζίνα Μπαχάουερ” για σπουδές στο εξωτερικό (1ο Βραβείο στον ομώνυμο Διαγωνισμό Πιάνου).

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Μπρατισλάβα, την Ορχήστρα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βράτσα (Βουλγαρία) και με σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ συμμετείχε με ατομικά ρεσιτάλ σε ποικίλα φεστιβάλ σε Ελλάδα, Αυστρία και Γερμανία.

Συνεργάστηκε με την Όπερα Landestheater του Salzburg και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Υπήρξε καθηγήτρια συνοδείας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα αποτελέσει η ανάγνωση από την ποιητική ενότητα Τοπία ξανά (Νεφέλη, 2018) με παράλληλη προβολή έργων των Artavazd Peleshyan, Chantal Akerman και David Lynch, ενώ στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν έργα των Camille Saint-Saëns, Alban Berg, Claude Debussy. Είσοδος με προσκλήσεις.