Αλεξανδρούπολη: Ο Εμπορικός Σύλλογος κοντά στους ανθρώπους της ΕΠΑΘ

982

Το έργο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θράκης η οποία έχει υπό την επίβλεψη της 200 παιδιά, στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης,ενισχύοντας την προσπάθεια για ένταξη και κοινωνικοποίηση αυτών των παιδιών,μετά το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο υπέγραψαν πρόσφατα ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων του Εφετείου Θράκης και Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης κ. Πασχάλης Παπαοικονόμου.
Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν κουμπαράδες οικονομικής ενίσχυσης ανηλίκων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης.

« Η προσπάθεια μας αυτή αποτελεί ένα άνοιγμα στην κοινωνία ώστε να μάθει για το έργο και τις δραστηριότητες της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θράκης (ΕΠΑΘ ) και στη συνέχεια να μπορέσει να ενισχύσει ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και πρόσθεσε: « η δική μας συνδρομή πραγματοποιείται σε μια εποχή στην οποία οι εταιρείες, αυτά τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του υπουργείου Δικαιοσύνης ουσιαστικά υποχρηματοδοτούνται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.»
Σύμφωνα με τον κ.Χατζημιχαήλ ,οι συγκεκριμένοι κουμπαράδες οικονομικής ενίσχυσης ανηλίκων που θα τοποθετηθούν σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης το επόμενο διάστημα, τελούν υπό την αιγίδα των φορολογικών αρχών ώστε να υπάρχει διαφάνεια, ενώ η συνδρομή του Εμπορικού Συλλόγου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΕΚΕ των πολιτικών εταιρικής Κοινωνικής ευθύνης που έχει ο Εμπορικός Σύλλογος

Στο πλαίσιο πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας των ανηλίκων λειτουργεί η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Εφετείου Θράκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων έχει υπό την επίβλεψή της 200 και πλέον παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα. Στα πλαίσια της προσπάθειας ένταξης και κοινωνικοποίησης βοηθά τα παιδιά αυτά ηθικά και υλικά.

ΕΠΑΘ «Η κάθε προσφορά σας είναι ένας μικρός θησαυρός»

«Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θράκης είναι ανοιχτή στις καλοπροαίρετες δυνατότητες του καθενός να βοηθήσει, να προτείνει, να ελέγξει. Η ηθική και υλική σας προσφορά θ’ αποτελεί συνεχή υπόμνηση και ενδυνάμωση των επιδιωκόμενων ουμανιστικών σκοπών της Εταιρείας .Η κάθε προσφορά σας είναι ένας μικρός θησαυρός που θα αξιοποιήσουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό,» σημειώνει η Εταιρεία προστασίας ανηλίκων Θράκης και τονίζει: «Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες παρά ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα αυξάνονται θα σας παρακαλούσαμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών μας.
Χάρη σε σας θα μπορέσουμε να παρέχουμε αποτελεσματικά και ποιοτικά υπηρεσίες σε παιδιά που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας αλλά προσπαθούν (με τη δική μας στήριξη) να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας αποφεύγοντας παραβατικές συμπεριφορές φοιτώντας με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε όλες τις σχολικές βαθμίδες αναδεικνύοντας το ήθος και την ποιότητά τους (παραμερίζοντας ακόμη και σοβαρά οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα).»

Οι σκοποί του μνημονίου συνεργασίας είναι:

-Να αξιοποιήσουν τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει η ΕΠΑΘ για την υποστήριξη παιδιών σε κίνδυνο και οικογενειών σε κρίση.
-Να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις Δράσεις της ΕΠΑΘ για την ενεργό συμβολή στην πρόληψη της εγκληματικότητας των ανηλίκων που ενδέχεται λόγω της προσωπικότητας, του οικογενειακού περιβάλλοντος ή άλλων συνθηκών να οδηγηθούν σε παραβατική συμπεριφορά.
-Να αναλάβουν την κοινή δέσμευση ότι θα προβούν σε μία σειρά από συντονισμένες προσπάθειες κατά αρμοδιότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση του φαινομένου της πρόληψης εγκληματικότητας και κακοποίησης των παιδιών.

ert.gr