2.741 προσλήψεις σε Δημόσιο, δήμους και 746 στο Στρατό

2860

Σε προσλήψεις 1.280 ατόμων θα προχωρήσουν δήμοι της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται τόσο για μόνιμες θέσεις εργασίας όσο και για σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Οι θέσεις αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Υ.Ε., Δ.Ε., Τ.Ε., Π.Ε.). Ορισμένες από τις προκηρύξεις των θέσεων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ άλλες αναμένεται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στον στρατό

Παράλληλα, τις επόμενες εβδομάδες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 746 εθνοφυλάκων που θα χρησιμοποιηθούν για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, ενώ η ΕΑΒ θα προσλάβει 90 άτομα για τις λειτουργικές ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Παραγωγής του Εργοστασίου της στην Τανάγρα με σύμβαση ενός έτους, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος και μέχρι 5 έτη. Επίσης, σε 251 προσλήψεις προχωράει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης και σε 25 η ΑΕΜΥ.

Τέλος, από το ΑΣΕΠ αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση της προκήρυξης 4Κ/2018 για 103 θέσεις στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλους φορείς, έως την ερχόμενη Πέμπτη 3 Μαΐου «τρέχει» η προκήρυξη 1Κ/2018 του ΑΣΕΠ για 209 θέσεις επίσης στην ΕΥΔΑΠ, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε ΦΕΚ και στη συνέχεια να ανακοινωθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή η προκήρυξη 5Κ/2018, που αφορά 37 μόνιμες θέσεις στο ΕΚΑΒ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό προλήψεων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ σε 2.741.

Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων
► 524 μόνιμοι σε δήμους

Εντός Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 524 ατόμων σε μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 468 προσλήψεις σε 56 δήμους και ΝΠΔΔ, με βάση τα συμπληρωματικά αιτήματα που είχαν στείλει όσοι δεν είχαν προλάβει την προκήρυξη 3Κ/2018.

Με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, κατανέμονται 36 από τις 524 θέσεις προστατευόμενων προσώπων (του ν. 2643/1998) που προκηρύσσονται μέσω ΟΑΕΔ.

Οι θέσεις είναι:

  • Υ.Ε. Εργατών καθαριότητας
  • Δ.Ε. Οδηγών
  • Υ.Ε. Εργατών Γενικών Καθηκόντων
  • Υ.Ε. Εργατών Καθαριότητας (Συνοδών Απορριμματοφόρων)
  • Δ.Ε. Οδηγών (Απορριμματοφόρων)

Διαδικασία:

● Η επιλογή του προσωπικού θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (μόρια), όπως και στην 3Κ/2018.

● Θα προβλέπεται ειδική εμπειρία (17 μόρια ανά μήνα) για όλες τις κατηγορίες και βαθμίδες εκπαίδευσης (τόσο για τις θέσεις με εμπειρία όσο και για αυτές χωρίς εμπειρία).

● Ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός θέσεων θα διατεθεί στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.).

● Το ΑΣΕΠ θα χρησιμοποιήσει για την υποβολή των (ηλεκτρονικών) αιτήσεων την ίδια ακριβώς πλατφόρμα που είχε χρησιμοποιήσει για την 3Κ/2018.

● Βασικό κριτήριο επιλογής για νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές θα είναι η εντοπιότητα.

Στη νέα διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν και υποψήφιοι που περιμένουν τα οριστικά αποτελέσματα της 3Κ/2018.

Περισσότερα ΕΔΩ