“Οργώνουν” τα χωριά για την προετοιμασία μπλόκου στον βόρειο Έβρο

1257

Σε Ζώνη, Κυπρίνο και Κόμαρα του δήμου Ορεστιάδας συνέχισε χθες (30/01) την περιοδεία της η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», στο πλαίσιο προετοιμασίας του μπλόκου που προτίθεται να “στήσει” από ‘βδομάδα, πιθανότατα στον κόμβο των Καστανεών.

Ήδη, πάντως, υπάρχουν σκέψεις και γίνονται προτάσεις, το μπλόκο να στηθεί στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδας, για λόγους ευνόητους, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο αποτελεί φλέγον θέμα η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών και το μέλλον της βιομηχανίας και της τευτλοκαλλιέργειας.

Τα δεδομένα θα εξεταστούν εκ νέου σε δεύτερη ανοιχτή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Ορεστιάδα, στη διάρκεια της οποίας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την ακριβή μορφή και τη…γεωγραφία των κινητοποιήσεων.

Θα έχει προηγηθεί, στις 3 του μήνα, το αγροτικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, στην Agrotica, στο οποίο θα συμμετέχει ομάδα αγροτών του βορείου Έβρου.

Εν τω μεταξύ, σε νεώτερη ανακοίνωσή της, η «Ενότητα» επαναλαμβάνει το κάλεσμά της προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, να συμμετέχει στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα των τευτλοπαραγωγών, δηλώνοντας την πλήρη στήριξή της στην κατάληψη που πραγματοποιούν στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, με αίτημα την άμεση αποπληρωμή τους για τη σοδειά που παρέδωσαν το 2017.

e-vertigo.gr