Με τον οβολό των αγροτών πρέπει να λειτουργούν τα φράγματα στον Έβρο. Διαφορετικά αφήνονται στην φθορά του χρόνου!

1321

Με τον οβολό των αγροτών πρέπει να λειτουργούν τα φράγματα στον Έβρο!! Διαφορετικά αφήνονται στην φθορά του χρόνου με μηδενική απόσβεση του κόπου των Ελλήνων!!

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος  Δημοσχάκης, αναφορικά με την αξιοποίηση των ανενεργών φραγμάτων και την κατασκευή νέων φραγμάτων στον Έβρο.

Στην απάντησή του το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι όσον αφορά την κατασκευή των νέων φραγμάτων, που εντάσσονται στην αρμοδιότητα του υπουργείου, η Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών & Εγγειοβελτιωτικών Έργων έχει προτείνει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2017 τις μελέτες για τα φράγματα Δερείου και Μάνθειας, προκειμένου να ωριμάσουν για δημοπράτηση και να δρομολογηθεί η κατασκευή τους.

Όσον αφορά το φράγμα ΚΑΛΥΒΑ στα Κόμαρα, το Υπουργείο επισυνάπτει έγγραφο της υπηρεσίας ΕΥΔΕ Έβρου, σύμφωνα με το οποίο το φράγμα δεν παραδόθηκε ποτέ, διότι ο Γ.Ο.Ε.Β. Ορεστιάδας αρνήθηκε να αναλάβει το κόστος λειτουργίας του φράγματος ή να το μετακυλήσει στους αγρότες. Το φράγμα ήδη παρουσιάζει φθορές και βλάβες ενώ η χρησιμότητά του είναι ανύπαρκτη.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την τύχη των υπόλοιπων φραγμάτων προκειμένου να διαπιστώσουμε τι μπορεί να προσδοκά ο φορολογούμενος από ένα αναποτελεσματικό κράτος.

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Ερώτηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/10297207.pdf

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την Απάντηση:

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10505227.pdf