Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης το δεκαήμερο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

1301

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης το δεκαήμερο δράσεων που οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (16 Οκτωβρίου), με προβολές, διαδραστικό θέατρο, ενημερωτικό υλικό για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο “Τρέφομαι υγιεινά, μεγαλώνω σωστά!» που απευθύνθηκε σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με στόχο να ευαισθητοποιήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά σε ζητήματα υγείας και διατροφής.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε κατόπιν ανοικτής πρόσκλησης από το Τμήμα Παιδείας Δήμου Αλεξανδρούπολης τόσο στην Α/θμια Εκπαίδευση όσο και σε όλες τις σχολικές μονάδες εντός της εμβέλειας του Δήμου και ξεκίνησε από Δευτέρα 9 Οκτωβρίου. Ανταποκρίθηκαν κ συμμετείχαν με πολλά τμήματά τους τα Δημοτικά Σχολεία 6ο, 7ο, 10ο, 8ο, 11ο & το 12ο Νηπιαγωγείο, ενώ το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 390 μαθητές και νήπια. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 συμμετείχαν επιπλέον 35 παιδιά που συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε ολοκληρωτικά κ παρουσιάστηκε αποκλειστικά από το προσωπικό κ τους εμψυχωτές της βιβλιοθήκης (με ευθύνη των Βάλια Κατσίμπα και Κική Τσακαλδήμη) ενώ ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς μαθητές αποτέλεσε η καθημερινή μουσικοθεατρική παράσταση “Ο Πρίγκηπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω” βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Γιώργου Σακελλαρίδη που αναφέρεται στη παιδική διατροφή αλλά και τη δύναμη της αγάπης. Στην παράσταση συμμετείχε το προσωπικό της βιβλιοθήκης, η κ. Σοφία Δεμερτζόγλου (α’ αφηγητής), κ. Βάλια Κατσίμπα (β΄ αφηγητής) και οι εθελόντριες-εμψυχώτριες κ. Χρυσάνθη Ρίζου (στο ρόλο της όμορφης Κρεμμύδως), η κ. Παγώνα Κυριακού (ως πρίγκιπας Λεμόνης) και η μουσικος κ. Φωτεινή Σαλονικίδου στο ακορντεόν. Τα παιδιά παρακολούθησαν τη διαδραστική παράσταση με κέφι και χαρά, χόρεψαν, τραγούδησαν βάζοντας και αυτά τη δική τους πινελιά.

Με τιμή
Η Προϊσταμένη Τμήματος Παιδείας Δήμου Αλεξανδρουπολης, Αικατερίνη Μακρή κ το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης