Θα καλυφθεί με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο η ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξ/πολης – Σαμοθράκης ;

1072

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας επιστολή του Δημάρχου της Σαμοθράκης, Αθ.Βίτσα, με το αίτημα της έκτακτης δρομολόγησης πλοίου που να εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

 

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος του Νησιού αιτείται από τον αρμόδιο Υπουργό να φροντίσει για την δρομολόγηση ενός πλοίου για το χρονικό διάστημα 6-11-2017 ως 6-1-2018, καθώς η μόνη εταιρεία που εκτελεί δρομολόγια έχει αιτηθεί δίμηνη ακινησία.

 

Το Νησί της Νίκης, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 26/09/2017, κινδυνεύει να μείνει αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα αν οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες δεν επιληφθούν του ζητήματος όπως προβλέπει τόσο ο Ακτοπλοϊκός Κανονισμός όσο & η Σύμβαση !

 

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή

 

                                                                            ΕΠΕΙΓΟΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                         Σαμοθράκη 23/10/2017

       ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ                                                    Αρ. Πρωτ. 536Β

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΣ: Υπουργό Ναυτιλίας και

Νησιωτικής Πολιτικής

κο. Παναγιώτη Κουρουμπλή

 

        _____________   

 

 

Ταχ. Δ/νση    :Χώρα

Τ.Κ.               : 68002 ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ                       

Τηλ.              : 2551041790

Fax               : 2551042195

Email            : dim@samothraki.gr

                                                                   

ΘΕΜΑ:  Δίμηνη ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ SAOS II

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση που είχα στις 22 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο της εταιρείας SAOS FERRIES κο. Μανούση το Ε/Γ-Ο/Γ SAOS II που αποκλειστικά εκτελεί τα δρομολόγια Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη έχει αιτηθεί δίμηνη ακινησία για το χρονικό διάστημα 6-11-2017 ως 6-1-2018.

Η απουσία του πλοίου βρίσκει το νησί σε μια δύσκολη κατάσταση μετά την πρόσφατη φυσική καταστροφή στις 26-9-2017 και την έκτακτη ανάγκη που έχει επισήμως κηρυχθεί.

Είναι άμεση ζωτική ανάγκη η έκτακτη δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για την αντικατάσταση του SAOS II στο διάστημα της ακινησίας του.

Παρακαλούμε κύριε Υπουργέ για την  προσωπική μέριμνά σας ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί πριν οι κάτοικοι βιώσουν ένα ακόμα αδιέξοδο στα ήδη πολλά υπαρκτά και πριν η λειτουργία του Δήμου ‘‘νεκρωθεί.’’

 

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

 Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Βίτσας