Ορεστιάδα: ΕΒΖ – τέσσερις παραιτήσεις διοικήσεων δυναμιτίζουν το μέλλον της εταιρείας

1110

Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τον Υπουργό  Οικονομίας, κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης που αφορά στις τρέχουσες δυσάρεστες εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Μετά την παραίτηση της διοίκησης της βιομηχανίας, η οποία είναι η τέταρτη στην σειρά μέσα σε δυο χρόνια, διακόσιοι τριάντα μόνιμα εργαζόμενοι, 400 εποχιακοί αλλά και 3.000 τευτλοπαραγωγοί παρακολουθούν με κομμένη ανάσα τις εξελίξεις, αβέβαιοι για το μέλλον της εταιρείας και των οικογενειών τους.

Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι δεν υπάρχει υπεύθυνος σχεδιασμός για τον μέλλον της επιχείρησης, δεν προηγήθηκαν οι απαραίτητες μελέτες για την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, δεν διασφαλίστηκε ένα πλάνο διακανονισμού των οφειλών προς την πιστώτρια τράπεζα παρά μόνο επιπόλαιες κινήσεις επικοινωνιακής στόχευσης.

Ο υπουργός καλείται να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στην τοπική κοινωνία της Ορεστιάδας, στους μόνιμους κι εποχιακούς εργαζομένους στο εργοστάσιο, αλλά και σε όλους τους τευτλοπαραγωγούς της Θράκης για το μέλλον του εργοστασίου και το μέλλον των οικογενειών τους. Το εργοστάσιο της Ορεστιάδας αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας, συντηρώντας πολλές οικογένειες εδώ και δεκαετίες, ενώ η δυσπιστία των τευτλοπαραγωγών στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις έχει επιβεβαιωθεί με το χειρότερο τρόπο.

Επιπλέον για χάρη της διαφάνειας ο υπουργός οφείλει να απαντήσει στην σκανδαλώδη φημολογία που αφορά στον διορισμό ατόμων στην νέα διοίκηση της εταιρείας, με προϋπόθεση την συγκατάθεσή τους στην πώληση των κερδοφόρων ελληνικών εργοστασίων ζάχαρης στην Σερβία.