Σαμοθράκη: Αναφορά των βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας

977
Οι Βουλευτές του Έβρου, Γκαρά ΑναστασίαΚαΐσας Γεώργιος και Ρίζος Δημήτριος καταθέτουν ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας  την επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης της 25ης Μαΐου 2017, με θέμα τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.

Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Σαμοθράκης θέτει το αίτημα για χαρακτηρισμό του Κέντρου Υγείας του νησιού ως άγονου τύπου Α και τα ζητήματα της υποστελέχωσης του και της έλλειψης ισχυρών κινήτρων σε γιατρούς που υπηρετούν σε αυτό.

Λόγω της εξαιρετικής σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας μιας απομακρυσμένης περιοχής όπως της Σαμοθράκης και στα πλαίσια του ανασχεδιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που πραγματοποιείται από την πλευρά του Υπουργείου, οι Βουλευτές προτείνουμε να δοθούν ισχυρά κίνητρα για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης όπως: η προκήρυξη της θέσης του Ιατρού να είναι ως Επιμελητής Α αντί Επιμελητής Β ώστε ο γιατρός να ξεκινά από υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο και παράλληλα, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα υπηρέτησης, ο γιατρός να μπορεί να μετατίθεται σε θέση της αρεσκείας του εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις.