Γ. Μουσουλίδης: Η επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ δεν έτυχε, αλλά πέτυχε

855

Πρέπει να σωθούμε και μόνοι μας, δεν αρκεί να παρουσιάζουμε ένα πρόβλημα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, χωρίς να έχουμε προτάσεις. Το κυρίαρχο δεν είναι η ΕΝΚΛΩ, αλλά να δούμε το ότι οι πτωχευμένες επιχειρήσεις μπορούν να φέρουν φρέσκο χρήμα στην αγορά, και μάλιστα άμεσα, δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο το μέλος της Πρωτοβουλίας εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, Γιάννης Μουσουλίδης.

«Το τελευταίο δεκαπενθήμερο εμείς ως φορέας εργαζομένων που έχουμε καταθέσει το σχέδιο αρχίζουμε και ενημερώνουμε τις πόλεις. Ήδη ενημερώσαμε την πόλη της Νάουσας με τη λογική ότι τέτοιου είδους προτάσεις δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους αλλά ολόκληρες τις πόλεις, και ακολουθεί και η Κομοτηνή. Η λογική μας είναι ότι πρέπει να σωθούμε και μόνοι μας, δεν αρκεί να παρουσιάζουμε ένα πρόβλημα της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, χωρίς να έχουμε προτάσεις» δήλωσε ο κ. Μουσουλίδης τονίζοντας ότι:

«Το παράδειγμα της ΕΝΚΛΩ αυτό ακριβώς δείχνει, ότι άνθρωποι από διαφορετικές ειδικότητες, με διαφορετική οικονομική δυνατότητα, μπήκαν σε αυτή τη λογική από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνεργο, με τη λογική να φτιάξουν κάτι το οποίο να «στέκεται» και να μπορεί να φέρει επαναλειτουργία σε πτωχευμένες επιχειρήσεις».

Και επειδή πέτυχε και δεν έτυχε προσπαθούμε να το δώσουμε στη δημοσιότητα όσο μπορούμε γιατί εδώ έχει συμβεί κάτι πολύ ενδιαφέρον, μαζεύονται οι άνεργοι και λένε μπορούμε, και αυτό το μπορούμε αποδεικνύεται δύο φορές, έρχεται η πολιτεία και το επικυρώνει λέγοντας ότι είναι σωστός και βιώσιμος ο σχεδιασμός του, και έρχεται ένας επενδυτής και βάζει τα χρήματα του, σημείωσε το μέλος της Πρωτοβουλίας εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

«Αυτό δείχνει ότι πραγματικά μπορούμε να δώσουμε αυτό που λέμε σήμα στις αγορές ή ψυχολογία, και μάλιστα με όρους και αξιοπρέπειας και επωφελείς για τους ίδιους τους εργαζόμενους» σχολίασε.

«Βάζουμε από εδώ και πέρα το εξής ερώτημα, αφού δεν έτυχε αλλά πέτυχε σε εμάς, μήπως θα έπρεπε από το απλά να διαμαρτυρόμαστε και να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, να έρθουν οι πιστωτές, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι εργαζόμενοι και οι τράπεζες, να έρθουν και οι ΟΤΑ που επωφελούνται από τέτοιες επαναλειτουργίες, και συνολικά να δούμε το θέμα των πτωχευμένων εταιρειών από την αρχή» διερωτήθηκε ο Γ. Μουσουλίδης.

«Το κυρίαρχο δεν είναι η ΕΝΚΛΩ, αλλά να δούμε το ότι οι πτωχευμένες μπορούν να φέρουν φρέσκο χρήμα στην αγορά, και μάλιστα άμεσα» τόνισε.

πηγή