Έβρος: Βαρύ το κατηγορητήριο Δημοσχάκη στην κυβέρνηση για το λιμάνι και το 4ο μνημόνιο

522
Το Λιμάνι της Αλεξ/πολης παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το αγγλικό κείμενο του Μνημονίου – Η Κυβέρνηση εμπαίζει τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α.

Για τις διατάξεις του Πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Οικονομικών που οδηγούν σε αφανισμό αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφους και σε περικοπές των ειδικών μισθολογίων των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., αλλά και στο γεγονός ότι σύμφωνα με το αγγλικό κείμενο του 4ου Μνημονίου το λιμάνι της Αλεξ/πολης παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ και δεν έχει μεταφερθεί στο Υπερταμείο αναφέρθηκε χθες (17/05) στην ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή το Μνημόνιο της απόλυτης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Δεν πείθει το νέο αφήγημα ψεύδους που λέγεται «αντίμετρα».
  • Δικαιώθηκε η ΝΔ που έλεγε ότι έπρεπε η αξιολόγηση να κλείσει από πέρυσι τον Φεβρουάριο. Τώρα φορτώνονται οι πολίτες με μέτρα 4,9 δισ. ευρώ.
  • Στον Έβρο το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας αγγίζει το 7%. Η κρίση τούς γονάτισε, έχασαν τις δουλειές τους, τις επιχειρήσεις τους πίστεψαν στις κυβερνητικές υποσχέσεις και τώρα ζουν με τα συσσίτια των Μητροπόλεων, των τοπικών Δήμων, των οργανώσεων, αλλά και των συμπολιτών μας.
  • Η Κυβέρνηση οδηγεί σε αφανισμό τους αγρότες, αλιείς και κτηνοτρόφους ανεβάζοντας στα ύψη τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
  • Με το χειρότερο τρόπο εμπαίζει η Κυβέρνηση τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. Οφείλει να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να κάνει συζήτηση από την αρχή.
  • Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Έβρου υποστήριζαν τους προηγούμενους μήνες ότι το λιμάνι της Αλεξ/πολης φεύγει από το ΤΑΙΠΕΔ και πηγαίνει στο Υπερταμείο. Το παρουσίαζαν μάλιστα ως θετικό γεγονός για τη μη πώλησή του, όπως συνέβη με τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
  • Σύμφωνα όμως με το αγγλικό κείμενο του 4ου Μνημονίου, που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ και κατέθεσε ο Βουλευτής στα πρακτικά της Βουλής το λιμάνι της Αλεξ/πολης παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ. Κάτι όμως που δεν αναφέρεται στο άρθρο 81 του ελληνικού κειμένου.