17 παράνομους μετανάστες έκρυβε σε φορτηγό 33χρονος.

767

Συνελήφθη χθες (24-4-2017) το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος Μάνδρας), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 33χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ακολούθως, στο ύψος του Σουφλίου, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 1 κινητό τηλέφωνο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

.