Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Μόσχας ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

1345
Παράλληλα, θα γίνει υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την αυτοδιοικητική περιοχή Βίμποργκσκι του ∆ήμου Αγίας Πετρούπολης.

 

Παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της ΜΙΤΤ που θα πραγματοποιηθεί από 14 ως 16 Μαρτίου στη Μόσχα θα έχει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θα συμμετάσχει στο περίπτερο του ΕΟΤ. Παράλληλα, στις 17 Μαρτίου, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης θα υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την αυτοδιοικητική περιοχή Βίμποργκσκι του ∆ήμου Αγίας Πετρούπολης.

Η διεθνής έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα κατατάσσεται μεταξύ των πέντε δυναμικότερων τουριστικών εκθέσεων του κόσμου και τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τη διεθνή κοινότητα. Η έκθεση πραγματοποιείται από το 1994 και έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας (UFI).

Για είκοσι χρόνια οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας αναγνωρίζουν την έκθεση ΜΙΤΤ ως το κύριο γεγονός της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας. Κάθε χρόνο, η έκθεση συγκεντρώνει τους περισσότερους εκπροσώπους της χώρας. Στην έκθεση συμμετέχουν τουριστικοί πράκτορες, ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, εταιρίες συστημάτων ηλεκτρονικής κράτησης, αεροπορικές και μεταφορικές εταιρίες.

Έτσι, ορθώς κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην έκθεση, ο οποίος ποντάρει στην προσέλκυση ρώσων τουριστών, με τη δρομολόγηση και της αεροπορικής σύνδεσης με την Αγία Πετρούπολη, η οποία είναι από πέρσι στα σκαριά. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΕΟΤ, αποφασίζοντας να ενοικιάσει χώρο στο περίπτερό του, με το ποσό των 3.964 ευρώ.

Παράλληλα, μετά από πρόταση της αυτοδιοικητικής περιοχής Βιμπόργκσκι της Αγίας Πετρούπολης, στις 17 Μαρτίου και με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Λαμπάκη στη Ρωσία για την έκθεση, θα υπογραφεί τριετές Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Το Πρωτόκολλο περιλαμβάνει συνεργασία σε εξειδικευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, που έχουν ήδη υπογράψει οι δύο οργανισμοί.

Παράλληλα, μαζί με τον δήμαρχο στη Ρωσία θα μεταβεί και ο  Κώστας Γκαμπαερίδης, με την ιδιότητα του διερμηνέα. Σημειώνεται πως το ποσό (1.700 ευρώ) που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο για τη μετακίνηση και διαμονή του, για μία εβδομάδα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ Παύλου Μιχαηλίδη, ο οποίος και καταψήφισε την εν λόγω δαπάνη.

Πηγή