Άλλη μία άκρως ενδιαφέρουσα ομιλία του Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου

954
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η παρουσίαση του Δ’ Τόμου των Πρακτικών του ταυτάριθμου Συνεδρίου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: “Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός”.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Σεβ. Μητροπολίτες και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου.
Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος και αμέσως μετά ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ανέπτυξε την σύντομη ομιλία του (ολόκληρη η ομιλία εδώ)
Στη συνέχεια της εκδήλωσης μίλησε ο Ελλογ. κ. Λίνος Μπενάκης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και τ. Διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας, και την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης, γραμματεύς της Επιτροπής.