Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών (Δείτε τι αλλάζει)

1023

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα που ξεκινούν από 150 ευρώ και μπορεί να φτάσουν ως και τα 500 ευρώ συνολικά.

Στο στόχαστρο μπαίνουν 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μηχανών και 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Ειδοποιητήρια για πρόστιμα σε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ αναμένεται να αποσταλούν καθώς έπειτα από δύο χρόνια καθυστέρησης ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης για τον εντοπισμό όσων δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ και δεν τα έχουν ασφαλισμένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», η πρώτη φάση της ηλεκτρονικής διασταύρωσης αφορούσε τους ιδιοκτήτες με πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η/1/1996, ενώ οι ιδιοκτήτες παλαιότερων οχημάτων φαίνεται πως στάθηκαν τυχεροί και θα καθυστερήσει η αποστολή προστίμων.

Ποια τα πρόστιμα

Αναλυτικά, όσον αφορά στα πρόστιμα για τη μη πληρωμή ΚΤΕΟ είναι στα 150 ευρώ και το ειδοποιητήριο θα καταφθάσει μέσω TAXISnet. Από την άλλη, στην περίπτωση των ανασφάλιστων, το πρόστιμο είναι 250 ευρώκαι στους ιδιοκτήτες των οχημάτων θα δοθεί χρονικό περιθώριο μόλις οκτώ ημερών για να το πληρώσουν, αλλιώς αυτό θα διπλασιαστεί, θα φτάσει δηλαδή στα 500 ευρώ.

Όσον αφορά στους ιδιοκτήτες οχημάτων με 1η άδεια κυκλοφορίας πριν το 1995, αυτοί υπολογίζεται ότι είναι περίπου 500.000.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καθυστέρηση της διασταύρωσης των οχημάτων αυτών οφείλεται στο γεγονός πως έχουν εντοπιστεί χιλιάδες οχήματα της δεκαετίας του ’60, του ’70, του ’80 και του ’90 τα οποία το σύστημα τα «βλέπει» να κυκλοφορούν ενώ στην πραγματικότητα έχουν καταστραφεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν online στοιχεία καθώς στο παρελθόν οι μεταβολές γίνονταν χειρόγραφα.

πηγή