Αλεξανδρούπολη: Ανάσα για περίπου 1.850 δανειολήπτες του τ. ΟΕΚ

1154
Περίπου χίλιοι οκτακόσιοι πενήντα (1.850) δανειολήπτες από την Αλεξανδρούπολη τις Φέρες και το Σουφλί οι οποίοι είχαν πάρει παλιότερα δάνειο μέσω του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ,είτε για την αγορά σπιτιού είτε για την επιδιόρθωση του και δεν το έχουν αποπληρώσει μέχρι σήμερα, αναμένεται να ωφεληθούν από την απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η υπουργός εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου

Η απόφαση αφορά τον καθορισμό ενιαίας τιμής μονάδας παραχώρησης στους δικαιούχους κατοικιών των οικισμών του ΟΕΚ.

«Πρόκειται για εργαζόμενους συμπολίτες μας που είχαν πάρει δάνεια από τον τ. ΟΕΚ, τα δάνεια αυτά ελάμβαναν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με χαμηλό εισόδημα και μέσα στην κρίση δεν μπόρεσαν πλέον να συνεχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις ,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου κ. Ασπιώτης, τονίζοντας πως «περίπου 1.850 δανειολήπτες σε Αλεξανδρούπολη, Φέρες και Σουφλί θα ωφεληθούν από αυτήν την ρύθμιση, ενώ από όλα αυτά τα δάνεια περίπου το 80% δεν μπορούν να πληρωθούν.»

Το θέμα αυτό είχε θέσει ο . πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου κ Ασπιώτης στην υπουργό Εργασίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στον Έβρο, ζητώντας να υπάρξει κούρεμα και επέκταση των δόσεων, αλλά και να παραχωρηθούν οι άδειες των κατοικιών σε αυτούς που ανήκουν.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου οι οφειλές προς τον ΟΑΕΔ πρώην ΟΕΚ είναι περίπου 1,5δίς ,ενώ αναμένεται να γίνει κούρεμα που θα αγγίξει περίπου τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή