Αλεξανδρούπολη : Η ΛΑ.Ε προτείνει επιστροφή στο εθνικό νόμισμα

1089
Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ,αμφισβήτηση του χρέους και άρνηση πληρωμής του, είναι η πρόταση της Λαϊκής Ενότητας ,όπως την παρουσίασαν εχτές κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αλεξανδρούπολη τα μέλη του Έβρου ,αλλά και ο τ. βουλευτής Καβάλας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) Ηλίας Ιωαννίδης.

Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα προϋποθέτει ή συνεπάγεται εθνικοποίηση των τραπεζών, ενώ η Λαϊκή Ενότητα Έβρου την χαρακτηρίζει ως «αναπτυξιακό εργαλείο» στα χέρια μιας κυβέρνησης λαϊκής αποδοχής.

«Θεωρούμε ότι, πρέπει να συμβάλλουμε στη συζήτηση που ανοίγει στην κοινωνία για την μετάβαση της χώρας μας στο εθνικό νόμισμα για την έξοδο από την Ευρωζώνη και φυσικά στην προσπάθεια της χώρας μας για ανάπτυξη μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της έμφασης στο Πρωτογενή τομέα,» ανέφερε ο τ. βουλευτής Καβάλας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) Ηλίας Ιωαννίδης.
Ο κ .Ιωαννίδης, παραδέχτηκε ότι ,αυτός ο δρόμος που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι εύκολος , υποστήριξε όμως πως αυτό το βήμα που προτείνει ,είναι βήμα ενίσχυσης της χώρα μας και ενδυνάμωσης της ,απέναντι στις απειλές και σε ζητήματα που τίθενται στον περίγυρο μας.

Από την πλευρά του το μέλος της ΛΑ.Ε κ. Λεωνίδας Χέλης επεσήμανε πως μόνο αυτοί που ενδιαφέρονται για εισαγόμενα προϊόντα πολυτελείας, έχουν να χάσουν από το εθνικό νόμισμα και αυτό όχι για πολύ καθώς,-όπως είπε- « η οικονομία σε μερικά χρόνια θα έχει επανέλθει και όποιοι ενδιαφέρονται για την πολυτέλεια θα μπορούν να την έχουν. Για τα χαμηλά στρώματα το εθνικό νόμισμα όχι μόνο δε θα επιδεινώσει την κατάσταση αλλά σύντομα θα φέρει ανακούφιση ,είπε.

Πηγή