Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης πάει η πρώτη άδεια για εκμετάλλευση της γεωθερμίας στην Ελλάδα

1262
Την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία θα δώσει το «πράσινο φως » για την πρώτη άδεια αδειοδότησης της γεωθερμίας στην Ελλάδα, αναμένει να πάρει στα χέρια του τον επόμενο μήνα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

geothermia-alexpoli

Αυτό προέκυψε μετά τις επαφές που είχαν εχτές στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας και η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκη και τον αν .υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Σωκράτη Φάμελλο.
« Η Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας ΑΜΘ ανοίγει το μέτρο τον επόμενο μήνα και θέλουμε να πάρουμε την έγκριση για χρηματοδότηση των 4 εκ ευρώ ώστε να ξεκινήσουμε τα έργα υποδομής πλέον μέσα στους οικισμούς της Τραιανούπολης για να μεταφέρουμε την γεωθερμική ενέργεια,» σχολίασε στην ΕΡΤ ο κ. Φαλέκας.
Στην συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς , τέθηκε και το θέμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τραιανούπολη.
Σύμφωνα με τον κ. Φαλέκα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη πιλοτική επιδεικτική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε 3 μεγαβάτ στην περιοχή του γεωθερμικού πεδίου στον οικισμό Αρίστεινο ώστε στη συνέχεια αυτή η θερμική ενέργεια να χρησιμοποιηθεί και στους οικισμούς Άνθεια και Λουτρά.

Πηγή