To site που θα μοιράζεται με τον καθένα τα προσωπικά σας δεδομένα. Πώς να το αποτρέψετε

419
H συγγραφέας Anna Brittain ενημέρωσε πρόσφατα τον κόσμο για ένα site to οποίο ονομάζεται FamilyTreeNow και το οποίο επιτρέπει στον καθένα να εντοπίσει τα προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε, πληκτρολογώντας απλώς το όνομά του και τη χώρα διαμονής του.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είναι σε θέση να εντοπίζει όλες τις πληροφορίες που αφορούν στον καθένα, συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων των μελών της οικογενείας του και την ακριβή τοποθεσία στην οποία διαμένουν.

Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν τρομοκρατηθεί με το συγκεκριμένο site. Eπί της ουσίας, το FamilyTreeNow είναι ένα γενεαλογικό site, που παρέχει δωρεάν τις πληροφορίες στους επισκέπτες του.

Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το μικρό όνομα και το επώνυμο του ατόμου που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια να επιλέξετε τη χώρα στην οποία διαμένει. Μετά από λίγο θα στην οθόνη του υπολογιστή σας θα εμφανιστεί μία λίστα με τα συγκεκριμένα ονόματα όσων διαμένουν σε αυτή την χώρα. Αν πατήσετε πάνω τους θα δείτε τα μέλη της οικογένειας του ατόμου που σας ενδιαφέρει, μαζί με τα οποία θα αναγράφονται οι ημερομηνίες γέννησής τους και οι ηλικίες τους.

Κατεβαίνοντας στο κάτω μέρος της σελίδας θα δείτε ότι το site έχει επίσης συλλέξει πληροφορίες για τις παλαιότερες και τις νεότερες διευθύνσεις κατοικίας των συγκεκριμένων κατοικιών. Αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης συγκεντρωμένες στους δημόσιους καταλόγους.

Το γεγονός όμως ότι ο καθένας θα είναι πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες είναι αυτό που εγείρει ανησυχία, δεδομένου ότι κάποιος κακόβουλος θα μπορούσε να υποκλέψει τα στοιχεία της ταυτότητάς κάποιου άλλου.

 

Πώς να το σταματήσετε;

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να το σταματήσετε αυτό. Πατήστε στην ένδειξη ιδιωτικότητα (privacy) στο τέλος της σελίδας και πατήστε το «οpt out». Επιβεβαιώστε ότι δεν είστε ρομπότ και μετά ψάξτε για να δείτε αν υπάρχουν τα προσωπικά σας δεδομένα στο FamilyTreeNow. Αν τα εντοπίσετε, τότε θα δείτε την ένδειξη «Opt Out This Record». Πατήστε πάνω της.

Το site θα σας ενημερώσει ότι θα χρειαστούν 48 ώρες μέχρι να διαγραφούν εντελώς τα προσωπικά σας δεδομένα από την καταχώρηση.

Πηγή