Παραγωγή πιστοποιημένου βαμβακιού από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορχομενού

1135

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού ανακοινώνει ότι η πρωτοβουλία του για παραγωγή φέτος πιστοποιημένου βαμβακιού με ονομασία προέλευσης «Βαμβάκι Συνεταιρισμού Ορχομενού» είχε απόλυτη επιτυχία.

Το προϊόν είναι εξαιρετικής ποιότητας, με υψηλή λευκότητα, μήκος ίνας 29 χιλ, και το σημαντικότερο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλες τις μπάλες.

Η επιβράβευση ήρθε με την επίτευξη μεγαλύτερης τιμής εκκοκκισμού κατά 6 λεπτά το κιλό και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απορρόφηση του συνόλου της παραγωγής.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Βασίλης Τσαγαλάς «το πρόγραμμα cotton best eu στηρίχτηκε στην επιλογή συγκεκριμένου σπόρου γνωστής εταιρείας, ο οποίος ταιριάζει στο έδαφος και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής (κάμπος Κωπαΐδας) και αποδίδει, κατά μέσο όρο, πάνω από 350 κιλά το στρέμμα.

Ανταποκρίθηκαν και συνενώθηκαν 32 βαμβακοκαλλιεργητές (μέλη του Συνεταιρισμού Πετρομαγούλας Ορχομενού) για την εφαρμογή του προγράμματος, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο συλλογής του βαμβακιού, ώστε να παραδίδεται στο εκκοκκιστήριο στεγνό και βέβαια όχι αναμεμιγμένο με άλλες ποικιλίες. Με τη συμβουλευτική υποστήριξη των γεωπόνων της εταιρείας, αλλά και των τοπικών γεωπόνων κατάφεραν το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα».

Τα υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος πιστοποιήθηκαν από εξειδικευμένη εταιρεία με την ονομασία «Βαμβάκι Συνεταιρισμού Ορχομενού».

πηγή