Ορεστιάδα: Απέχουν από το εκτιμητικό έργο οι γεωτεχνικοί του ΕΛΓΑ

1275

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και στη συνέχεια αποχή από το εκτιμητικό έργο , αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ, εξαιτίας των «ανυπέρβλητων δυσκολιών στις μετακινήσεις του προσωπικού», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Κύριοι της Κυβέρνησης, οι μετακινήσεις των Γεωτεχνικών με ΚΤΕΛ, τρένα, ταξί, κ.λ.π. στα χωράφια, υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ΄Ελληνες αγρότες, καθιστώντας δυσχερή έως αδύνατη την διεκπεραίωση του εκτιμητικού έργου.
Είναι αυτονόητο ότι πολλαπλασιάζονται οι μέρες εργασίας των εκτιμήσεων, υποβαθμίζεται η ποιότητα και αποδοτικότητα των εκτιμήσεων και το κόστος εκτινάσσεται στα ύψη . Εδώ πλέον μιλάμε για κατασπατάληση και διασπάθιση των χρημάτων των αγροτών» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση. Παράλληλα για την κατάσταση αυτή επιρρίπτει ευθύνες και στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, χαρακτηρίζοντας την ανήμπορη να αντιδράσει, «παρακολουθώντας μόνο τις εξελίξεις». Τέλος το Δ.Σ., καλεί την κυβέρνηση να ενσκύψει στα προβλήματα του οργανισμού, «που η ίδια δημιούργησε, διασφαλίζοντας και θωρακίζοντας τη βιωσιμότητα του ΕΛ.Γ.Α., αναλαμβάνοντας την πολιτική της ευθύνη» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου