inΕξορμήσεις: Το inevros.gr επισκέφθηκε το Βυζαντινό μουσείο του Διδυμοτείχου και σας το παρουσιάζει..

1765
DCIM100GOPRO

Ο χαρακτήρας και η φυσιογνωμία του μουσείου.

Το βυζαντινό μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Διδυμοτείχου και καλύπτει έκταση 2.470 τ.μ . η ίδρυση του μουσείου στο Διδυμότειχο οφείλεται στο γεγονός οτι η συγκεκριμένη πόλη συνιστά τη μεγαλύτερη σωζόμενη βυζαντινή πόλη της Θράκης.

Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα, το μουσείο θα είναι <<κυρίως Βυζαντινό, αλλά πάντως διαχρονικό>>. Καθώς η πλειονότητα των ευρημάτων προέρχεται από την περιοχή του Διδυμοτείχου και τεκμηριώνει τη Ρωμαϊκή, τη Βυζαντινή και τη Μεταβυζαντινή περίοδο της πόλης. Παράλληλα, επιχειρείται η παρουσίαση της φυσιογνωμίας και της ευρύτερης περιφέρειας της Θράκης. Η εκθεσιακή αφήγηση αναπτύσσεται γύρω από το δίπολο ‘Θράκη-Διδυμότειχο’ σε δύο βασικούς άξονες.

Α. Η θράκη δίπλα στην πρωτεύουσα δυο αυτοκρατοριών και

Β. Το Διδυμότειχο ως κομβικό σημείο της Θράκης.

 

 

Η έκθεση του μουσείου χρηματοδοτήθηκε απο το ΕΣΠΑ 2007-2013 στα πλαίσια του έργου ‘Οργάνωση της μόνιμης έκθεσης του βυζαντινού μουσείουΔιδυμοτείχου’ ,με προυπολογισμό 1.754.751,32 ευρώ.

 

Βυζαντινό μουσείο Διδυμοτείχου

Σοφοκλέους & Πλατινοπόλεως γωνία

Τηλ/φαξ 25530 23960

Email: bmd@culture.gr

www.bmuseumd.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-15:00 Είσοδος Ελεύθερη

Υ.Γ Πρόκειται για ένα έργο πολιτισμού, ένα στολίδι της περιοχής που εκθέτει ένα μεγάλο μέρος  από την ιστορία του τόπου και  θα πρέπει να το επισκεφθούμε όλοι.. (θα μπορούσαμε να γράψουμε σελίδες με λεπτομέρειες των εκθεμάτων αλλά δεν έχει ουσία αν δεν το δεις από κοντά )