Αγροτικά: Ανακοίνωση ΑΠΘ προς τους ελαιοπαραγωγούς

1207

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου (ΔΑΟΚ), ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων στα ελαιοχώραφα των περιοχών ευθύνης της υπηρεσίας μας, συνεχίζεται να παρατηρείται μεγάλη έξαρση του πληθυσμού του δάκου, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν την παρουσία του εντόμου.

Για το λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς να ψεκάσουν με κατάλληλα εντομοκτόνα, σε συνεννόηση πάντα με τους γεωπόνους της υπηρεσίας, στα τηλέφωνα 2551357123 και 2551357140. Συστήνεται να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στις συσκευασίες, καθώς και στη διάρκεια δράσης των φυτοφαρμάκων που θα χρησιμοποιηθούν, διότι αρχίζει η συγκομιδή της πράσινης επιτραπέζιας ελιάς και υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν υπολείμματα στο προϊόν.

Νεότερα δεδομένα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων και των καιρικών συνθηκών στην περιοχή Αλεξανδρούπολης.

elia1