Αλεξανδρούπολη: Τραγικές οι ελλείψεις σε αίμα – Έκκληση «δώσε αίμα πριν τις διακοπές»

691
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΑτερίνα Σακελλαροπούλου στην εθελοντική αιμοδοσία στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που διοργανώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Σύνταξη Όλγα Ορφανίδου

Νέες αιμοληψίες λόγω τραγικών ελλείψεων αίματος και με σύνθημα «δώσε αίμα πριν τις διακοπές», διοργανώνει η κινητή μονάδα αιμοληψιών της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αλεξανδρούπολης, «Η Αγάπη πάει παντού»  το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 20 Ιουλίου στο εργοστάσιο “Ακρίτας” 9:30 με 15:00  σε συνεργασία με τον σύλλογο εργαζομένων του εργοστασίου και την διοίκηση του εργοστασίου Ακρίτας. Την Τρίτη 25 Ιουλίου στο Ορμένιο 9:30 με 13:30 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ορμενίου, την Παρασκευή 28 Ιουλίου στο Τυχερό  9:00 με 13:30 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αιμοδοτών Τυχερού και από το  Σάββατο  από 22 έως και 29 Ιουλίου και κάθε Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη στο Νομαρχείο στον παραλιακό δρόμο από τις 8:30 π.μ. με 13:30. μ.μ.

«Το καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν οι ίδιες. Αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα, πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των επισκεπτών στην χώρα μας κατά εκατομμύρια, οι ανάγκες των συμπολιτών που χρειάζονται τακτικά μετάγγιση παραμένουν ίδιες», σημειώνει η υπηρεσία αιμοδοσίας Αλεξανδρούπολης και συμπληρώνει: «Κάθε καλοκαίρι στην χώρα μας παρατηρείται τραγική έλλειψη αίματος, οι συμπολίτες μας με μεσογειακή αναιμία ΥΠΟ μεταγγίζονται, αναγκάζονται να παίρνουν μία μονάδα μόνο και να ξαναέρχονται για την δεύτερη, οι μεταγγίσεις τους αναβάλλονται δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους στο προγραμματισμό της καθημερινότητας, της ζωής της εργασίας, των διακοπών τους».

«Το καλοκαίρι οι ανάγκες σε αίμα παραμένουν σταθερές. Το αίμα πρέπει να υπάρχει σε επάρκεια όλο τον χρόνο,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής της Αιμοδοσία στο ΠΓΝΑ κ. Γιώργος Μαρτίνης, υπογραμμίζοντας πως  “η χωρα μας για να καλύψει  τις ανάγκες  σε αίμα εισάγει κάποιες μονάδες από το εξωτερικό ,οι οποίες κάθε φορά λιγοστεύουν. Αυτό είναι ντροπή”.

Αλεξανδρούπολη: Τραγικές οι ελλείψεις σε αίμα – Έκκληση «δώσε αίμα πριν τις διακοπές»