Nτέμης Νικολαΐδης: «Πολλές φορές η λέξη «διαζύγιο» έχει αρνητική χροιά, αλλά καμιά φορά γίνεται για καλό»

4962

«Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να δημιουργηθούν ή να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου και προκειμένου δύο άνθρωποι να μην περνάνε καλά, καλύτερα να χωρίσουν για να είναι καλύτερα»

Nτέμης Νικολαΐδης μίλησε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος σε μια από τις πιο εξομολογητικές και ώριμες συνεντεύξεις της ζωής του.

  • Από την Έλενα Φάκου

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, έδωσε μια συνέντευξη στο oneman.gr και αναφέρθηκε στο ποδόσφαιρο, την ομάδα της καρδιάς του την ΑΕΚ, το διαζύγιό του από τη Δέσποινα Βανδή, τα παιδιά του, τη σχέση του με το χρήμα αλλά και τα συναισθήματά του λίγο πριν κλείσει τα 50. Δήλωσε ήρεμος, χαρούμενος και τόνισε πως δεν ασχολείται με τα όσα λέγονται και γράφονται για εκείνον.

 

O ποδοσφαιριστής της γενιάς του που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος από τον κόσμο και διατηρεί την πιο στενή σχέση με τους οργανωμένους οπαδούς της Ένωσης, αποκάλυψε πως έχει βρει καταφύγιο στο διάβασμα, έχει μπει σε νέα ρουτίνα και συγκινείται όταν στο δρόμο του λένε “ευχαριστώ”.

Τα παιδιά σου είχαν επιλογή να διαλέξουν ομάδα;

Δεν τους είπα ποτέ τι ομάδα να είναι αλλά ήταν επηρεασμένα. Είχα ένα άγχος μην τυχόν και δεν γίνουν ΑΕΚ αλλά δεν το κάναμε κουβέντα.

Πώς είναι να έχουν πατέρα έναν θρύλο της ΑΕΚ;

Δεν μπορώ να το ξέρω αυτό. Τα παιδιά μου το ξέρουν.

Η σχέση σου με το χρήμα ποια είναι;

Κακή. Είμαι καλός στα έσοδα και πολύ κακός στα έξοδα. Θέλω να έχω πάντα κάποιον συνεργάτη δίπλα μου για το οικονομικό κομμάτι. Ούτε μου αρέσει και ούτε θέλω να ασχοληθώ εγώ με το οικονομικό.

Σε φοβάσαι;

Ναι. Θέλω κάποιον πιο ικανό. Δεν έχω κάνει τρέλες αλλά δεν μπορώ να το υπολογίζω [το χρήμα]. Είμαι πιο σπάταλος, δε μου αρέσει αυτό το κομμάτι. Να φέρνω λεφτά, χορηγούς για την ΑΕΚ, για τις συναυλίες, είμαι καλός. Θέλω να πω, μπορώ να βρω. Αλλά το οικονομικό ας το διαχειρίζεται άλλος.

Στα 50 λοιπόν. Πώς σου φαίνεται αυτό; Σε έχει πιάσει καθόλου;

Λες να με πιάσει όταν έρθουν τα γενέθλια; Όταν μεγαλώνεις, θέλεις πιο ποιοτικά πράγματα. Εγώ έχω σκεφτεί ότι μεγαλώνω, ότι φτάνω στα 50 και δε θέλω να κάνω εκπτώσεις στον χρόνο μου. Θέλω να είναι πιο ποιοτικός, με περισσότερη χαρά και οι μέρες γεμάτες. Σε αυτά έχω δώσει αξία, πιο νέος δεν τα σκεφτόμουν. Θέλω πιο καλές σχέσεις, πιο ποιοτικά πράγματα και πράγματα που με γεμίζουν. Δε θέλω γκρίνιες με κανέναν. Γιατί κάθε μέρα που περνά, δεν ξανάρχεται. Δεν είμαι και 80, απλά έτσι σκέφτομαι.

Όταν γνωριστήκαμε είχες βγει από το διαζύγιο. Πώς είσαι τώρα;

Σκέψου ότι μετά από 20 χρόνια αλλάζει όλη σου η ζωή. Ξαναγίνεσαι εργένης, ξαναζείς μόνος σου, δεν είσαι με τα παιδιά σου κάθε μέρα. Είναι μια τεράστια αλλαγή ειδικά αν είσαι τόσα χρόνια με έναν άνθρωπο. Θέλεις μια προσαρμογή.

Τώρα κάνω πράγματα για να είμαι χαρούμενος, έχω μάθει πλέον. Πολλές φορές η λέξη «διαζύγιο» έχει αρνητική χροιά. Δεν ακούγεται ωραία. Αλλά καμιά φορά γίνεται για καλό. Υπάρχουν πολλά θέματα που μπορεί να δημιουργηθούν ή να αλλάξουν με το πέρασμα του χρόνου και προκειμένου δύο άνθρωποι να μην περνάνε καλά, καλύτερα να χωρίσουν για να είναι καλύτερα.

 

Η Δέσποινα είναι πολύ διάσημη. Το ίδιο κι εσύ. Το διαζύγιο πήρε διαστάσεις. Σε ενοχλούσε που ο κόσμος ασχολήθηκε έντονα με αυτό; Ή ακόμα και τώρα που ασχολείται με τη Δέσποινα και είσαι και εσύ στη δημοσιότητα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Δεν ασχολούμαι τόσο πολύ. Λίγα πράγματα πέφτουν στην αντίληψή μου διότι δε βλέπω τηλεόραση. Αφοσιώθηκα στον εαυτό μου. Δε μου αρέσει πάντως [να ασχολούνται]. Πιο πολύ η Δέσποινα ως καλλιτέχνης είναι μέσα σε αυτόν τον χώρο, οπότε πιο πολύ ασχολήθηκαν με εκείνη. Έχω τη συνολική εντύπωση ότι με σεβασμό ακουμπήσανε αυτό το θέμα, και έτσι θα έπρεπε. Το κερδίσαμε αυτό γιατί δεν είχαμε δώσει και δικαιώματα τόσα χρόνια. Δε μου αρέσει να κρίνουν κακά ή να καταδικάζουν κάτι που μπορεί να κάνει η Δέσποινα. Πάντα την έχω έννοια.

Με τα παιδιά πώς είσαι; Πώς ζεις την πατρότητα τώρα;

Όταν υπάρχει ένα διαζύγιο για τα παιδιά είναι σοκ. Έχεις ενοχές γι’ αυτό το πράγμα. Κάτι δεν κατάφερες σωστά. Τα παιδιά είναι μπερδεμένα, δεν τους αρέσει αυτό, θέλουν κι εκείνα τον χρόνο τους, όλοι θέλουν τον χρόνο τους για να μπουν σε μια νέα πραγματικότητα. Πάντα σκέφτεσαι «τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά;». Πόσο παραπάνω χρόνο θα είχα δώσει όταν ήταν μωρό η Μελίνα και έλειπα πολύ από το σπίτι αφού ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ; Έχασα αρκετές ώρες. Με τον Γιώργο προσπάθησα να έχω περισσότερο χρόνο αλλά και πάλι ο χρόνος με τα παιδιά σου ποτέ δεν είναι αρκετός. Και όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο περισσότερο ήθελα να ‘μαι εκεί. Θα ήθελα να έχω περάσει παραπάνω χρόνο τότε, το προσπαθώ τώρα. Έκανα λάθη σε αυτό το πράγμα. Προσπαθείς μέχρι να πεθάνεις, εκτός από καλύτερος άνθρωπος να γίνεις καλύτερος μπαμπάς.

Το έχεις βρει τώρα μετά το διαζύγιο; Βρήκατε νέες ρουτίνες;

Ακριβώς αυτό είναι το πράγμα. Να μπεις σε νέες ρουτίνες. Να καταλάβω εγώ ότι δεν είμαι μαζί τους κάθε μέρα, δεν είμαστε κάτω από την ίδια στέγη. Όταν χωρίσαμε τα παιδιά δεν ήταν μικρά. Μπορούσε να γίνει κουβέντα. Την αποφεύγεις στην αρχή, θέλει λίγο χρόνο, την κάνεις όμως την κουβέντα. Είναι έξυπνα και ώριμα, μπορείς να συζητήσεις, θέλει χρόνο. Το σοκ μετά από ένα διαζύγιο έρχεται πάντα στην αρχή. Όσο περνά ο καιρός όλα γίνονται καλύτερα.

Το πιο ωραίο που σου έχουν πει στο δρόμο ποιο είναι;

Το πιο συγκινητικό που μου λένε οι περισσότεροι είναι το «σε ευχαριστώ». Αυτό.

Θα μπορούσες δηλαδή να ξαναγυρίσεις στην ΑΕΚ;

Όχι, δεν το έχω στο μυαλό μου και επίσης δεν αισθάνομαι ότι με έχει ανάγκη η ΑΕΚ, πάει καλά. Καμιά φορά σε πιάνει αυτό, αν η ομάδα δεν πάει καλά και ταλαιπωρείται, ψάχνεσαι πώς μπορείς να τη βοηθήσεις. Τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Πέρασε αυτό.

https://www.newsbreak.gr/lifestyle/488543/ntemis-nikola-dis-polles-fores-i-lexi-diazygio-echei-arnitiki-chroia-alla-kamia-fora-ginetai-gia-kalo/?fbclid=IwAR1lPMVnYASB2a_2p4itrNhUPBDTi3FMpRvRmRQEYDnH6xWnJTcLEWuZ12g