Μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

1061
Ανήμερα της 14ης Μαΐου, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργανώνει μεγάλη συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη στο λιμάνι της πόλης!
Αμέσως μετά την καθιερωμένη πλέον αναπαράσταση της έλευσης της εικόνας της Παναγιάς Τριφώτισσας από την Αίνο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης μας καλεί σε μια ξεχωριστή συναυλία από τον Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη σε ένα μοναδικό μουσικό σχήμα με επίκεντρο την ποντιακή λύρα, την ανθρώπινη φωνή και τις απεριόριστες μουσικές δυνατότητες και των δύο.
Βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους, αυτό που κάνει τη μουσική των δύο αδελφών να ξεχωρίζει είναι η διαφορετική άποψη για τον ήχο που αποδίδεται, εκφράζεται και ερμηνεύεται με την ποντιακή λύρα και τη φωνή αντίστοιχα καθώς και οι ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις.
Κάτοικοι και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ένα μοναδικά επιλεγμένο μουσικό ρεπερτόριο, πλαισιωμένο από μια επίλεκτη ομάδα μουσικών, που μπορεί και αφήνει ανύστακτο το ενδιαφέρον του κάθε ακροατή.
Ένα τραγούδι για τον καθένα λοιπόν, που αγγίζει την ψυχή και το σώμα καθώς το μουσικό σχήμα «Ψυχή και Σώμα» που δημιούργησαν οι αδερφοί Τσαχουρίδη είναι ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης. Ένα εκρηκτικό μουσικό κράμα με στοιχεία Ελληνικής, κινηματογραφικής, εθνικής και κλασσικής μουσικής, βασισμένη σε ήχους αρχέγονους αλλά και μοντέρνους.
Ακολουθώντας τις πετυχημένες τους εμφανίσεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, οι αδελφοί Τσαχουρίδη με τη μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» παρουσιάζουν και στην Αλεξανδρούπολη ένα σπάνιο ντουέτο και μία μοναδική ροή προγράμματος και ελεύθερη είσοδο για όλους!!
Συντελεστές Ορχήστρας
ΜΟΥΣΙΚΟΙ- ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Ποντιακή λύρα βιολί, φωνή: Ματθαίος Τσαχουρίδης
Φωνή: Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης
Ενορχηστρώσεις – πιάνο: Αντώνιος Σαρακατσιάνος
Καβάλ, κλαρίνο: Γεώργιος Σκηπητάρης
Λαούτο: Γιάννης Πούλιος
Ακορντεόν: Αθανάσιος Σωτηριάδης
Νταούλι, καχόν: Γεώργιος Κορτσινίδης
Νταραμπούκα, ρεκ: Ιμπραήμ Ιπραήμογλου
Ηχολήπτης FOH: Ιωάννης Ιωαννίδης
Ηχολήπτης Stage: Κώστας Πατρίκας