Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου και Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων

556

Πανήγυρις Στασιδίου Αποστόλου Παύλου στη Σαμοθράκη

Την προσεχή Τρίτη 29 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων μεγάλων αποστόλων και πρωτοκορυφαίων Πέτρου και Παύλου. και εις ανάμνηση της επισκέψεως του μεγάλου Αποστόλου στην Σαμοθράκη υπάρχει το «Στασίδι του Αποστόλου Παύλου» στον δρόμο Παλαιόπολης-Θερμών.

Με αφορμή τον εορτασμό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων τη Δευτέρα 28 Ιουνίου το βράδυ από τις 9.00΄ έως 12.15’ μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθεί στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στο νησί μας Αγρυπνία με Εσπερινό, Όρθρο και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Είναι μία πνευματική ευκαιρία να εδραιωθεί η πανήγυρις στους Σαμόθρακες κατοίκους και στους επισκέπτες-προσκυνητές του νησιού μας. Γι’ αυτό το λόγο σας περιμένουμε τη Δευτέρα το βράδυ στις 9.00΄ στην Παλαιόπολη, στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου, για να γιορτάσουμε μαζί με τον επίσκοπό μας, τους ιερείς μας και τους πιστούς χριστιανούς μας.

Πανήγυρις Ιερού Παρεκκλησίου Αγίων Αποστόλων

Νέου (Β’) Κοιμητηρίου Αλεξανδρουπόλεως

Την προσεχή Τετάρτη 30 Ιουνίου, η Εκκλησία μας τιμά την Σύναξη των Αγίων ενδόξων 12 Αποστόλων του Κυρίου μας και στην Μητρόπολή μας πανηγυρίζει το ομώνυμο Παρεκκλήσιο στα νέα (Β’) Κοιμητήρια στα βόρεια της Αλεξανδρουπόλεως.

Την Τρίτη 29 Ιουνίου και ώρα 7.00’ μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία της εορτής των Αγίων Αποστόλων. Την κυριώνυμη ημέρα, Τετάρτη 30 Ιουνίου, από 7.00’ έως 10.00’ π.μ. θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.